Hungary

BÉT: a Mol vitte a prímet

Számottevő, 3,8 százalékos emelkedéssel 33 150,26 ponton zárt a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX hétfőn, 14,8 milliárd forintos forgalomban. Török Lajos, az Equilor Befektetési Zrt. vezető elemzője az MTI-nek elmondta: Európában és a tengerentúli tőzsdéken is jó a hangulat, ez átragadt a magyar részvényindexre is.

A Mol szárnyalt, mintegy 7 százalékot erősödött az olajipari társaság papírja, 1664 forinton fejezte be a kereskedést, minden bizonnyal a reggel bejelentett részvény-visszavásárlási programnak köszönhetően. Nem sokkal maradt el ettől az OTP-részvény, bő 5 százalékkal nőtt az értéke, 9440 forintig kúszott fel az árfolyama, tízmilliárdos forgalomban, miközben az európai bankszektor is szép hozamot ért el.

Erősödött a Richter is, igaz, szerényebben, 0,97 százalékkal: a gyógyszeripari cég papírja 6770 forinton zárt. A blue chipek közül egyedül a Magyar Telekom árfolyama csökkent, de csekély mértékben, 0,14 százalékkal 366,50 forintra.

A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3297,41 ponton zárt hétfőn, ez 33,96 pontos, 1,04 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.

Football news:

Carlo Ancelotti: Maradona is the best I've played against. I beat him like no other, he was unstoppable
Josep Bartomeu: my family and I were insulted, we received threats. This goes beyond all bounds
Professor of medicine Burioni: I Welcome Ronaldo to the ranks of virologists. In a match with optometrists, he will be very useful
Baresi became honorary Vice-President of Milan on the 23rd anniversary of the farewell match
Ronaldo called the PCR tests crap and then deleted the comment. I don't think I care about covid at all
Barcelona's presidential election will be held in 2021 (Marca)
Juventus have two forwards in their bid for the match against Barca. No Ronaldo and Chiellini