Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Bírságokba temetnék a férfit, aki miatt le kellett zárni a fél szigetet

Az ausztrál szövetségi állam, Tasmania elnöke azt kérte, hogy minden lehetséges pénzbüntetést szabjanak ki arra a 31 éves férfira, aki elhagyta a karanténhotelt és ezzel elérte,

HOGY HÁROM NAPRA LE KELLJEN ZÁRNI A FÉL SZIGETET.

A férfi hétfőn érkezett Melbourne-ből a szigetre úgy, hogy nem is voltak nála az ehhez szükséges iratok, amiért alaphangon 3000 ausztrál dollárra büntették. Ezután kiderült róla, hogy koronavírusos és egy karanténhotelbe helyezték. 

Ehhez képest kedden a hatóságok Tasmania fővárosa, Hobart egyik északi negyedében találták meg őt. A férfi 18 órát töltött a városban, 

EZ IDŐ ALATT EGY SZUPERMARKETBEN, EGY PARKBAN ÉS KÉT HÁZBAN IS JÁRT.

Ráadásul ez után egy időre még a kontaktkutatókkal is megtagadta az együttműködést. Kirándulása miatt Tasmania déli része helyi idő szerint péntek este 6-tól kezdve három napra bezárkózott. A riadó miatt pénteken rekord mennyiségű tesztet – összesen 1400-at – végeztek el a szigeten.

A JÁRVÁNY kezdetE ÓTA EZ AZ ELSŐ ALKALOM, HOGY a szigetet LE KELLETT ZÁRNI. 

Végül utóbb 158 főben határozták meg a férfi lehetésges kontaktjai számát, közülük 40-et eddig negatívra teszteltek. Mostanáig tehát egyelőre nem találtak új fertőzöttet Tasmaniában, de az emberek még mindig nem lehetnek nyugodtak. Peter Gutwein, Tasmania elnöke úgy fogalmazott, hogy

A KÖVETKEZŐ 48 ÓRA KRITIKUS LEHET. 

Az elnök mindeközben azt kérte a rendőrségtől, hogy „minden eszközt” vegyenek igénybe, amivel növelni lehet a férfi büntetését. „A szabályszegőket olyan súlyosan kell megbüntetnünk, amennyire csak lehet [...]. A pénzbüntetés, amit az illető eddig kapott, nincs arányban van az általa elkövetett tettek súlyosságával”.

Ez az szabályszegés Tasmania déli felét megbénította

– fogalmazott az elnök.

Donna Adams tagállami rendőrfőnök-helyettes azt ígérte, hogy a járványügyi vészhelyzet után alaposabban is megvizsgálják az esetet.  Hozzátette: fennáll a lehetősége annak, hogy bíróság elé állítsák a férfit, és ha bűnösnek találják, 17 ezer ausztrál dollárnyi pénzbüntetésre és hat hónapnyi börtönre is ítélhetik.

A szigeten jelenleg kizárólag egy másik fertőzöttről, egy 15 éves fiúról tudnak, aki korábban szintén megszegte a karanténra vonatkozó előírásokat. Tasmaniában egyébként a szigorú beutazási korlátozások révén összesen három fertőzöttet regisztráltak eddig egész évben.