logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Bombagólokkal indult az U21-es Eb

GettyImages-1150317382

Az U21-es futball-Európa-bajnokság első fordulójában egyből egy derbi jött. A bolognai stadionban az olaszok a spanyolokat fogadták. A hazaiak gyorsan hátrányba kerültek, de végül 3-1-es győzelemmel nyitottak.

A spanyolok elég hamar beindították a meccset, beszorították az olaszokat, akik nem is nagyon jutottak labdához. Az elég jó működő összjáték ellenére az első gól egy egyéni villanás után született. A 16-os előtt a Real Madrid-játékos Ceballos csinált helyet egy testcsellel, majd 20 méterről eleresztett lövése védhetetlenül csapódott a bal sarokba. 

A gólszerzőnek kis híján ez volt az utolsó megmozdulása is, mert egy perccel később elég nagy rúgást kapott 

A spanyol csapat az első harminc percben uralta a játékot, az olaszok többnyire kontrákkal próbálkoztak. A 36. percig nem is voltak veszélyesek, de ekkor ugratták ki a balszélen Federico Chiesát. A támadó befelé húzódott, már várták a beadást tőle, de ő lendületből, nagyon éles szögből inkább egy hatalmas gólt lőtt. 

A második félidő elején az olaszok agresszívabb taktikát választották, sikerült nyomás alá helyezniük a spanyol csapatot. Chiesa öt perc után megint közel került a gólszerzéshez, végül kapu mellé gurított. Az 55. percben viszont a spanyoloknak volt nagy  helyzetük, Soler lövését Meret kapus ütötte ki a keresztléc alól. 

Hiába volt egy-egy villanása a spanyoloknak, az olaszok maradtak a fölényben, és a 64. percben Chiesa meglőtte második gólját is. A jobb oldalon Cutrone kapott labdát, de már nem tudott ráfordulni a kapura, sőt a földre is került. A labdát még így is megkaparintották az olaszok, és a balon teljesen üresen hagyott Chiesa öt méterről befejezte az akciót.

Az olaszok a 82. percben eldöntötték a meccset, miután videóbírózás után 11-es kaptak. A büntetőt Pellegrini lőtte be. Ezzel lett 3-1.

A csoport másik meccsén a lengyelek 3-2-re verték Belgiumot.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO