Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Borospincében lövöldözött egy férfi Borsodban

A Mezőkövesdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 37 éves férfi ellen fegyveresen elkövetett garázdaság miatt. A férfi egy nyári éjszakán egy borsodi kistelepülésen lévő szórakozóhelyen kötekedett, fejbelövéssel fenyegette meg a vendégeket, rájuk fogta gumilövedékes riasztófegyverét és a ravaszt is meghúzta.

A vádirat szerint 2020. júniusának második felében egy borsodi kistelepülés pincesorán lévő borospincéből kialakított helyen szórakozott a részeg férfi. Hirtelen több vendéggel kötekedni kezdett és szándékosan meglökte őket. Az előidézett konfliktushelyzet után egy férfi meghívta egy italra, de a támadó ezt nem fogadta el. Elővette a gumilövedékkel töltött gázriasztófegyverét, amit közvetlen közelről a férfi arcába tartott és megkérdezte tőle:fejbe lőjelek?

Az inzultált vendég és a társaságában lévők elmentek a pincéből. A támadó ettől nem nyugodott le. A pultossal és másokkal is összeveszett.

Többször elővette a riasztófegyverét és valahányszor ezt tette, mindig ráfogta egy-egy vendégre, egyszer pedig a padlóra lőtt.

Egy vendég, aki már addig is igyekezte megnyugtatni a fegyverest, úgy döntött, hogy megállítja.Nyakánál fogva a földre rántotta, rátérdelt a mellkasára és többször arcon ütötte. Aztán addig a földön tartotta, amíg a pincébe riasztott rendőrök a helyszínre nem értek. Bár a garázda férfi riasztófegyvere csak egy lőfegyverutánzat, a kilőtt lövedékek a lőtávolságtól függően

akár súlyos sérülés, vagy maradandó testi fogyatékosság okozására is alkalmasak.

Az ügyészség a büntetett előéletű férfival szemben fegyveresen elkövetett garázdaság miatt börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az elkövetéshez használt riasztófegyver és gumilövedékek elkobzása mellett.