logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Bozóttűz pusztított Szardínián

Bozóttűzzel küzdöttek a hatóságok vasárnap az olaszországi Szardínia szigetén, ahol előző nap elrendelték egy üdülőhely kiürítését a veszélyes helyzet miatt – írja az MTI.

Húsz magánházból, egy szállodából és két kempingből kellett embereket kimenekíteni a sziget keleti partvidékének középen – számolt be az ANSA olasz hírügynökség. A RAI közszolgálati televízió vasárnap arról számolt be, hogy 800 hektárt fenyeget veszély.

A La Nuova Sardegna helyi lap "Pokol Szardinián" címmel jelent meg ugyanaznap. Az újság szerint  41 helyen van tűz a szigeten, és a szombati nap volt a nyári szezon legnehezebbike a tűzoltóknak.

Gianni Lampis, a régió környezetvédelmi minisztere szerint a tüzek gyújtogatás miatt keletkeztek. A politikus a Facebookon bűnözőknek, gyáváknak és aljasoknak nevezte az elkövetőket. Hangoztatta, bíróság elé kell állítani a tetteseket, hogy megfizessenek az általuk okozott kárért és fenyegető veszélyért.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO