Hungary

Céges kampánnyal ösztönözné oltásra a dolgozókat az Iparkamara

Parragh László szerint a több száz fős vállalatoknak helyben kellene megszervezniük az oltásokat.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara azt szorgalmazza, hogy minél több munkáltató szervezze meg a dolgozói oltását a koronavírus ellen – számolt be az RLT Klub Híradója.

A kamara holnaptól kampánnyal népszerűsíti a céges oltásokat, azt szeretnék, ha minél több nagyvállalat helyben szervezné meg a vakcina beadását.

Parragh László elnök a csatornának elmondta, hogy a nagyobb, több száz fős cégeknek érdemes kihasználni ezt a lehetőséget, ebben a kormányhivatalok segíthetnek.

Az oltást egy cég sem teheti kötelezővé, Parragh azonban úgy látja, hogy a munkáltatóknak joguk van ahhoz, hogy különböző módszerekkel rávegyék az oltásra a dolgozóikat, így például egy kampánnyal.

Szerinte a vállalatoknak elemi érdekük, hogy minél több dolgozójuk legyen beoltva. Eddig 4 millió 391 ezer embert oltottak, a következő cél az 5 millió lenne, akkor újabb enyhítések jönnek.

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it