Hungary

Cigányellenes demonstrációt tartott a Mi Hazánk Monoron

A provokatív demonstráción a Mi Hazánk mellett feltehetően a Magyar Gárda egykori targjai, a Betyársereg és egy új militáns szervezet, a Magyar Önvédelmi Mozgalom is részt vett – adta hírül a hírklikk.hu.

Cigányellenes demonstrációt tartott a Mi Hazánk Monoron
Fotó: MTI/Kovács Tamás

A demonstráció „apropója” Monoron egy olyan életellenes bűncselekmény volt, amelynek roma származású elkövetőjét a rendőrök június 2-át követően, 48 órán belül elfogták és a letartóztatását kezdeményezték – írja a hírklikk.hu. Politikai célja pedig a Mi Hazánk Mozgalom által támogatandó országgyűlési képviselő melletti kampányolás, és persze a Betyársereg erődemonstrációja volt.

A vasárnapi radikális felvonulást a rendőrség is komolyan vette, a police-hu-n jelezték: a Monori Rendőrkapitányság vezetője fokozott ellenőrzést rendelt el 2021. június 13-án 12 órától 2021. június 13-án 20 óráig Monor város közigazgatási területén. 

Több jogvédő roma aktivista is felhívta a figyelmet, hogy ne menjenek a helyszínre politikusok, roma képviselők, elkerülendő az esetleges provokációkat. 

A Mi Hazánk elnöke, Toroczkai a felszólalását a „Hiszekeggyel” kezdte, és közölte a hallgatóságával, hogy Magyarországon eluralkodott a félelem. Véleménye szerint rendszeressé váltak a halálos kimenetelű lincselések, idős emberekkel az áldozatok között. Példaként hozta fel a Monoron történteket és a cigány származású elkövetőt.

Tyirityán Zsolt, a Betyársereg vezetője is beszédet mondott, bár azzal kezdte, hogy nem beszélni jött, hanem sokkal inkább erőt mutatni egy olyan antiszociális életmóddal szemben, ami komoly gyűlöletet gyakorol a magyarság irányában.

Tényként közölte, hogy

ma Magyarországon kisebbségi etnikai terror tombol és aki ezt nem látja, „az nem normális”.

A törvény biztosította önvédelem jogával élni kell s ha kell, az erőszak jogán, mert az erőszakot egyedül az önvédelem legitimálja – közölte Tyirityán. Megosztotta a hallgatóságával azt is, hogy a hazai cigányság egy része – autonómia-törekvésekkel – önálló részt szeretne leszakítani magának „szeretett hazánkból”. Kijelentette továbbá, hogy ha nem térnek észhez a cigányság „tróger” részei, a Betyársereg megígérheti, hogy nem fogja engedni kiszorítani magát az életteréből.

Forrás: hírklikk.hu
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Football news:

Tottenham sold Alderweireld to Qatar's Al-Duhail. The deal is estimated at 13 million pounds
The sale of Varane is part of Real Madrid's plan to sign Mbappe. The club does not buy players to save money on the PSG forward
Manchester United are ready to sell Lingard, Telles, Jones, Dalot, James, Williams and Pereira. The departure of Martial is possible
Barcelona supported Morib after insults in social networks: We love football and fight against racism
There were photos of the blue away uniform of Real Madrid with orange inserts and a graffiti pattern
Top 30 Fastest Football Players in the world (update)
40 thousand pounds were collected for the restoration of the Rashford mural. The player gave money for food for the needy