Hungary

Curtis testvére mellett az újpesti alvilág egy másik legendás alakját vették őrizetbe a Katzenbach-gyilkosság miatt

Őrizetbe vette a rendőrség a 2009-ben eltűnt MTK-focista, Katzenbach Imre két feltételezett gyilkosát, akik közül az egyik az ismert rapper, Curtis testvére, Sz. Lajos. A három elfogott férfi közül a másik szintén újpesti, Sz. Lajos régi cimborája és bizalmasa.

"Mindenki megdöbbent, folyamatosan csörögnek a telefonok, mindenki erről beszél" - így kommentálta a hvg.hu-nak egy, az újpesti éjszakai életben jártas forrása a hírt, miszerint őrizetbe vette a rendőrség a 2009-ben eltűnt MTK-focista, Katzenbach Imre két feltételezett gyilkosát, valamint a feltételezett felbujtót.

Lapunk úgy tudja, hogy a rendőrség által közzétett hírben szereplő 51 éves L. István az újpesti éjszakai élet ikonikus figurája, akit Jampi becenéven ismernek az éjszakai életben. Jampi közeli barátja és bizalmasa pedig a 49 éves Sz. Lajos, akinek az öccse a Curtis néven ismert rapper.

Jampi és Sz. Lajos a kétezres évek elején az újpesti alvilág meghatározó alakjának számítottak. Úgy tudjuk, közös katonamúlt is összeköti őket azon kívül, hogy ugyanannál a biztonsági cégnél is dolgoztak. Ugyanakkor az elmúlt években Jampi már kevésbé volt aktív az éjszakában, forrásaink szerint "csendes, polgári életet" élt, szerény körülmények között. A szintén őrizetbe vett, felbujtással gyanúsított 51 éves H. László nem újpesti, az ottani alvilág előtt teljesen ismeretlen. Mindhármukat a Terrorelhárítási Központ elfogóemberei kapták el.

Katzenbach Imre, az MTK volt labdarúgója 2009-ben tűnt el budapesti otthonából, a rendőrség tavaly októberben Baranyajenőnél találta meg a holttestét. A nyomozás során kiderült, hogy megölték. A jogerős szabadságvesztését töltő 50 éves H. Attilát korábban gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it