Hungary

Deák téri gyilkosság - három ember letartóztatását kéri az ügyészség

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság rendelje el annak a három férfinak a letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint részt vettek a Deák téri verekedésben, amelyben egyikük két személyt halálra késelt - közölte a Fővárosi Főügyészség.

A megalapozott gyanú szerint 2020. május 22-én, hajnali fél négy körül a V. kerület, Deák Ferenc téren két, fiatalokból álló társaság összeverekedett. Egy tizennyolc éves férfi a nála lévő késsel két sértettet megszúrt, akik a földre estek. Az egyik földön fekvő sértettet egy tizenkilenc éves férfi még többször megrúgott, miközben egy másik tizenkilenc éves férfi támogatólag volt jelen. A két megszúrt fiatal a helyszínen életét vesztette - írta közleményében a főügyészség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság perceken belül azonosította és elfogta a három férfit, akik közül a kést használót - a 18 éves Cs. Krisztiánt, akit a Nyugati téren fogtak el - több emberen elkövetett emberölés bűntette, két társát csoportosan és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként és előterjesztést tett a gyanúsítottak letartóztatására.

A Fővárosi Főügyészség - a három férfi eljárásbeli jelenlétének, a bizonyítás zavartalanságának biztosítása és a bűnismétlés veszélyének kizárása érdekében - indítványt tett a gyanúsítottak letartóztatására. A kényszerintézkedés elrendeléséről a nyomozási bíró várhatóan vasárnap dönt - közölte a főügyészség.

A 24.hu szombaton azt írta, hogy információi szerint írásban beismerő vallomást tett a halálos késelés elkövetésével gyanúsított Cs. Krisztián, valamint két cinkostársa, J. Dániel és J. Marcell is ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során.

Az esetről a rendőrség közleményét és videóját itt nézheti meg.

Football news:

Pickford on the Liverpool Derby: Everton have a chance to win. We want to do it for ourselves and the fans
Havertz will not play against Bayern because of muscle problems
Russian Russian midfielder Denis Cheryshev
Igalo on racism: I'll leave the field if I run into something like this. No country should put up with this
Suarez has fully recovered and is ready to play with Mallorca
The Internet is joking about Higuain's weight again. Perhaps it's just an unfortunate angle and Gonzalo's reputation
Brescia coach on Balotelli's suspension: He didn't even appear in Zoom in quarantine