Hungary

Divatmorzsák – itt a tabudöntögető április

A divat világa folyamatosan emeli a hétköznapi ember ingerküszöbét. Cikkünkből kiderül, hol tart ez a dolog 2021 áprilisában.

Noha a pandémia és az otthon tartózkodás nem kedvez annak, hogy szép ruhákat öltsünk magunkra, a tervezők, a divatházak jelenleg is aktívak. Április ráadásul bolond egy hónap, nem csak az időjárás, az ingerküszöböt minduntalan átütő ötletek terén is – húzza alá Lakatos Márk, aki a nemzetközi divatvilág e havi legérdekesebb történéseit veszi számba.

Vérfertőzés a divat világában

Tabudöntögető botrányos show-t kínált online módon a Gucci. Ebben a divatház elképesztő, mondhatni vérfertőző módon állt össze a Balenciaga nevű márkával, ami eddig a divat világában vörös posztónak számított. Olyan ugyan előfordult, hogy kollaborációk születtek egy high-fashion és egy sportmárka között, netán mainstream márkák és neves tervezők között, de két ugyanolyan státuszú luxusdivatház nem állt össze eddig. Az pedig, hogy a logójuk egy ruhán szerepeljen, teljességgel elképzelhetetlen volt. Megdőlt tehát egy tabu, és az is világosan látszik, hogy a belőtt célcsoport a gyémántfogú, dollárjeleket a nyakukban viselő, sétapálcával mutogató rapperek és hiphopénekesnők lesznek – fogalmaz a stylist.

A ruhák nemtelenek

A ruháknak nincs nemük, ezt bizonyítja a heteroszexuális Mark Bryan, aki boldog házasságban él, három gyermek apja, viszont úgy gondolja, hogy a legjobban magas sarkú cipőben és szoknyában mutatnak formás lábai, ezt ráadásul nem is fél megmutatni a világnak. A férfi óriási stílusikonná vált az elmúlt egy évben, az összes divatmagazin: a Vogue-tól a Harpers's Bazaarig a tollhegyére tűzte a témát, miközben legnevesebb fotósaik képileg is dokumentálták a stílusjelenséget, ami arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy a ruhadaraboknak tulajdonképpen nincs neme.

Queer-sztár egyetlen táskával fotózva

A legendás Valentino márka elképesztő botrányt robbantott ki legutóbbi kampányával, amelyet az exmodell, a New Yorki művészélet egyik legizgalmasabb queer sztárja, Michael Baley Gates fotózott. A művész a munka végeztével magát is lekattintotta, méghozzá meztelenül egy luxustáskát maga elé tartva, amivel egy androgün szépségideálnak megfelelő fotót kreált. A képen egy vékony, nőies alkatú, eldönthetetlen, nemű férfi-nő pózol, igaz, szőrös mellkassal teszi mindezt. A kép láttán a gyalázkodó kommentáradat lavinaként zúdult a divatház nyakába, ami válaszul toleranciára intette a gyalázkodókat.

Brad Pitt kapszulakollekciót dobott piacra

A klasszikus elegancia képviselője, a Brioni divatház Brad Pittet választotta reklámarcának, aki saját kapszulakollekcióval rukkolt elő. A kollekció hét ruhadarabból áll, amiből kompletten fel lehet öltözni az egyes tételek ötletes variálásával. A ruhákhoz Brad Pitt-fizimiska nem jár. Az öltözetek kifinomultak, rafináltak, keresetlen hanyagságról üzennek. Van bennük valami pikáns egyedi részlet, amit csak az olaszok tudnak. A Brad Pitt-szignálta ruhák hordhatóak, bennük a mediterrán szemtelenség a klasszikus eleganciával párosul.

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude