Hungary

Döntött a bíróság: Márki-Zay a hódmezővásárhelyi kórházról is hazudott

A Kúria is megállapította, hogy Márki-Zay Péter hazudott a vásárhelyi kórházzal kapcsolatban még 2018 tavaszán. A polgármester a valótlan állításaival megsértette az intézmény jó hírnevét, ezért 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére, valamint az eddigi teljes perköltség viselésére kötelezték – írta a promenad.hu. 

A Kúria felülvizsgálati jogkörben eljárva gyakorlatilag teljes egészében fenntartotta a Szegedi Törvényszék jogerős ítéletét, amely megállapította, hogy Márki-Zay Péter hazudott a vásárhelyi kórházzal kapcsolatban, még a 2018-as országgyűlési választási kampányban, amikor egy kampányfórumán azt mondta, hogy aki az intézménybe bemegy, az az életét kockáztatja. Ez a súlyos kirohanás ráadásul a határozat szerint alkalmas lehetett arra is, hogy az intézménnyel szemben a közbizalmat megingassa, és megbontsa a betegek, orvosok és ápolók közötti viszonyt. 

Újabb ítéletben mondták ki a hódmezővásárhelyi polgármesterről, hogy hazudikForrás: MTI/Mohai Balázs

A vásárhelyi polgármesterről sokadjára derül ki, hogy hazudik: a bíróság számos alkalommal marasztalta el valótlan tényállítás, jóhírnév-sértés, becsületsértés, rágalmazás miatt. A nyáron első fokon egy év próbára bocsátotta rágalmazás miatt Márki-Zayt a Csongrádi Járásbíróság abban a büntetőeljárásban, amit Miklós Anikó helyi iskolaigazgató indította ellene a korábban tett kijelentései miatt. De a polgári peres eljárásokból sem jött ki jobban: például Havasi Katalin, a vásárhelyi kórház orvosigazgatója, a helyi Fidesz elnöke, valamint Juhász Tünde megyei kormánymegbízott és Holubán Csilla járási hivatalvezető ellen is elbukott a bíróságon Márki-Zay. 

Márki-Zayra a jogerősen elveszített személyiségi jogi, polgári perekben a magyar igazságszolgáltatás több millió forint sérelemdíjat szabott ki, több százezer forint perköltséget is kell fizetnie.

A politikus ellen még további személyiség jogi, polgári, illetve rágalmazási büntetőperek vannak folyamatban a bíróságokon, miután számos vásárhelyi és Vásárhely környéki közéleti szereplő, valamint magánszemély perelte be, jelentette fel azért, mert nagy nyilvánosság előtt valótlanságokat állított róluk, többeket megrágalmazott, megsértette jó hírnevüket. 

Football news:

Zlatan is the last person I consider a racist. He loves me too much. Pogba on Ibrahimovic's clash with Lukaku
UEFA will make a final decision on the Euro 2020 format in April, not March
Rojo will move from Manchester United to Boca Juniors next week
Pogba on the reasons for the changes at Manchester United: No one cheats the team - does not run less or does not work out in defense
Aubameyang missed the games because of his mother's illness. She's better now
Musacchio moved to Lazio from Milan
Lampard did a great job in the first year. But his dismissal is logical: Chelsea regressed after the summer purchase, and Frank lost control