logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Drónokat vetnek be Krakkóban a szemetet égető lakosok ellen

A lengyel városban is küzdenek a téli szmoggal.

Évtizedek óta nagy probléma Krakkóban is a téli szmog, amely ellen a városvezetés úgy próbált meg védekezni, hogy betiltották a széntüzelésű kályhákat, a lecserélüket pedig önkormányzati pénzekkel támogatták. 

Csakhogy a mai napig üzemelnek még régi kályhák, és a légszenyezés is magasabb a megengedettnél. Ennek egyik oka, hogy ahogyan Magyarországon, Lengyelországban is probléma, hogy az emberek szeméttel fűtenek, amely rendkívül szennyező és káros az egészségre.

Az önkormányzat most a legmodernebb technikát is beveti, hogy kiszúrja a szemetet égető lakosokat, vagy akik más módon vétenek a fűtési szablyozás ellen, írja a Napi.hu a gazeta.pl cikke nyomán.

December 10-ig kamerával és érzékelőkkel felszerelt drónok cirkálnak majd a város fölött. Az adatokat pedig az önkormányzatnak és a várőrség dolgozóinak továbbítják, akik ezek alapján eljárást indíthatnak a szabályszegők ellen.

A kiszabott pénzbüntetés 20-500 zlotyig terjedhet, ám akik a legsúlyosabban szennyezik a levegőt, azok akár 5000 zlotys (370 ezer forint) bírságra is számíthatnak.

Themes
ICO