Hungary

Egyik rokonához kerülhet a 15. kerületi tűzből kimentett kis fiú

Csecsemő kora óta a nagyszülei nevelték azt a 12 éves fiút, akit a rendőrök ki tudtak menteni a 15. kerületi háztűzből. Ő könnyebb sérülésekkel került kórházba, a nagyszülei viszont szén-monoxid-mérgezésben meghaltak. A Bors információi szerint a fiú a nagynénjéhez kerül majd, de az anyja is felbukkant, aki születésekor lemondott róla.

Hétfő hajnalban felgyújtottak egy házat a XV. kerületi Pázmány Péter utcában. A tűzben egy idős házaspár meghalt, egy 12 éves fiútpedig a tetőről mentettek meg a rendőrök.

Tűzoltók a XV. kerületbenForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A fiú még kórházban van. Azt nem lehet még biztosan tudni, hova fog kerülni, hiszen van édesanyja, de csecsemő kora óta a nagyszülei nevelték.

A Bors úgy tudja, hogy nem gyermekotthonba helyeznék el.

A nagynéni vette magához, de úgy tudjuk, hogy az anyuka is, aki korábban lemondott a nevelésről, már felvette a kapcsolatot a fiával

– mondta a lapnak a család egyik ismerőse. Arról is beszélt, hogy a fiúnak mindene elégett a tűzben, ezért az iskolája, az ismerősök és az egész kerület összefogott és gyűjtést szerveznek.

Cipőt, ruhákat és tanszereket is gyűjtenek, mert mindene bennégett az épületben – mondták az ismerősök.

Ahogy azt korábban megírtuk, a családdal együtt lakott egy magyar-román állampolgárságú férfi, mivel ugyanott dolgozott, mint az idős házaspár. Miután a főnöke, és a ház tulajdonosa kirúgta, mert rendszeresne ivott és agresszív viselkedett, M. András november 22-én este elment valahova. Másnap hajnalban a nagyszülők és a 12 éves fiú arra ébredt, hogy szól a tűzjelző és füst szag terjeng az egész házban.

A helyszínre először két rendőr ért ki, ők hallották meg a tetőn kiabáló fiút. Lehozták onnan.

A házból már a tűzoltók vitték ki a 60 éves férfit és a vele egyidős feleségét. A férfi a helyszínen, az asszony a kórházban halt meg szén-dioxid-mérgezésben.

A fiú is kórházba került, ő könnyebb sérülésekkel.

A vizsgálatok során kiderült, hogy

valaki égésgyorsítóval gyújtotta fel a garázst,

onnan terjedt át a tűz a nappaliba. Mivel M. András nem volt a helyszínen, és korábban többször is agresszívan viselkedett, a rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene. Még aznap megtalálták Újpesten, akkor is részeg volt. Azonnal bevitték a rendőrkapitányságra.

Tegnap a férfit 1 hónapra letartóztatta a bíróság, ő viszont fellebbezett a döntés ellen. Nem tett beismerő vallomást, sőt, tagadja, hogy embert akart volna ölni. Azzal védekezett a nyomozóknak, hogy ő csak a kályhába akart begyújtani a garázsban, ez okozta a tüzet és nem szándékosan gyújtogatott.

Football news:

Thomas Tuchel: When you go to Chelsea, you sign up for trophies. I am not afraid of this
Tuchel on Chelsea: With all due respect to Lampard, I couldn't help but jump at the chance
Arteta on the comparison of the Youngster and Messi: It is a losing battle, but Martin has the qualities Arsenal need
Johnson on Tuchel: The coach at Chelsea is the hottest place in world football. He could be sacked in six months
Ramos will not play with Levante due to injury, most likely. Today, he did not train with Real Madrid
When Griezmann passes to Messi, it's beautiful. Barcelona after 2:1 with Rayo
Flick is not thinking about leaving Bayern, but there are problems in his relationship with Salihamidzic