Hungary

Egymillió eurós segélyt küld Libanonnak Magyarország

Egymillió euróval segíti a magyar kormány a bejrúti kettős robbanás után Líbiát - jelentette be Hungary Helps Twitter-oldalán Azbej Tristan, az üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkár.

Azbej Tristan szerda reggel nyilatkozott az M1-nek is, ekkor elmondta, hogy miután egyeztetett Libanon magyarországi nagykövetével és karitatív szervezetekkel, úgy érzi, az országnak most elsősorban katasztrófavédelmi és orvosi segítségre van szüksége. Mint mondta, Libanonnak hosszú távon újjáépítési segítségre is szüksége lehet.

Több ország is felajánlotta segítségét Libanonnak: Franciaország repülőgépekkel küld szakértőket és felszereléseket, Németország pedig ötven kutatási és mentési szakembert küld. További segítségnyújtást jelentett be Lengyelország is. Az ausztrál külügyminiszter, Marise Payne közölte: országa 1,4 millió dollárnyi támogatást ajánl fel a Világélelmezési Program és a Vöröskereszt számára, Oroszország pedig öt repülőnyi humanitárius segély küldéséről döntött -- írja az MTI.

Kedden késő délután kettős robbanás volt Libanon fővárosának, Bejrútnak a kikötőjében. Eddigi információk alapján egy petárdákat és tűzijátékokat tároló építmény kapott lángra, ez okozta az első robbanást. A másodikat, amely sokkal nagyobb volt az elsőnél már az okozta, hogy a tűz átterjedt egy olyan épületre, melyben évek óta ammónium-nitrátot tároltak. A robbanásokban több mint százan meghaltak és közel négyezren sérültek meg.

Football news:

Premier League clubs could lose 586 million pounds if the entire season goes without fans. It will hit Arsenal and Manchester United the hardest
Solskjaer on Manchester United's defence: I'm confident in my players. Bailly and Maguire showed how well they Interact
Pjanic about Champions League: Barcelona wants to avenge 2-8 in Lisbon and prove it was an accident
Abreu on Suarez for Atletico Madrid: His adaptation will take 30 seconds after the meeting with Simeone
Messi - Suarez: you don't deserve this banishment, but I'm not surprised
Inter is Interested in the Pub. Schalke defender is being considered as a replacement for Skrinjar
Monaco have loaned midfielder Florentina to Benfica. They call him the Octopus