A Závecz Research közölte a kutatási eredményeit, eszerint komoly csökkenés tapasztalható a Fidesz táborában, ami ugyanakkor nem jelentett erősödést az ellenzéki oldalon, a kiábrándult szavazók a bizonytalanok arányát növelték. 

A legérdekesebb megállapítások:

Érdekes adalékkal szolgál, ha megvizsgáljuk, milyen változások zajlanak a Fidesz szimpatizánsai között - a részleteket a 24.hu közölte. 

Az elmúlt hónapokban sokkal inkább a negyvenes korosztályban gyengült a Fidesz (46-ról 25 százalékra), de a harmincasok és az ötvenesek körében is átlag feletti a visszaesés mértéke (36-ról 24 százalékra illetve 41-ről 29 százalékra). A 60 év felettiek körében stabil a kormánypárt tábora, sőt szeptemberhez képest még egy kicsivel bővült is (33-ról 35 százalékra).

Az érettségizettek körében szeptember óta jelentékenyen, 36-ról 25 százalékra csökkent a Fidesz-tábor, de a diplomások csoportjában is az átlagot meghaladja a veszteség: 36 helyett 27 százalék lett az itteni támogatottság.

A szakmunkás képzettségűek között átlagosan, 38-ról 32 százalékra csökkent a párt tábora, az alapfokú végzettségűeknél pedig egyáltalán nem esett vissza ősz óta – 33 százalék volt s maradt a támogatók aránya.