Hungary

Elindította az Instagram a lemásolt TikTokot, itt a Reels

Az Instagram fejlesztői régóta dolgoztak már azon a funkción, melyet finoman szólva is az egyre komolyabb konkurenciává előlépő TikTok ihletett. A Reels végre széles körben is elérhetővé vált – az időzítés aligha véletlen.

Az Instagram még 2019-ben ismertette a Reels nevű fejlesztését – a rövid videók készítésére alkalmas funkciót először Brazíliában kezdték el tesztelni, majd június közepén bejelentették: a francia és a német felhasználók is kipróbálhatják.

Alapvetően az, hogy egy szolgáltatás lemásolja egy másik funkcióit, nem ritkaság. A Reels jelenléte azonban akkor kezdett el igazán izgalmassá válni, amikor nyilvánvalóvá vált: az Egyesült Államok be akarja tiltani a TikTokot. Ennek eredményeként július közepén be is jelentette az Instagram, hogy heteken belül érkezhet a saját TikTokja.

©

Az Instagram bejelentette: 50 országban, köztük az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Japánban és Ausztráliában is elérhetővé teszik a felhasználók számára a Reels nevű funkciót.

A legfeljebb 15 másodperces bejegyzéseket ugyanúgy lehet létrehozni, ahogy azt az instagramos sztoriknál már megszokhattuk, ám a szerkesztői eszközök jóval kifinomultabbak lettek: nemcsak zenéket adhatnak hozzá a felhasználók a klipekhez, de le is lassíthatják, vagy felgyorsíthatják azokat, így téve hasonlóvá a végeredményt, mint amit a kínai alkalmazásban megszokhattunk.

A másik nagy különbség a sztorikhoz képest a megosztásban rejlik. A Reels segítségével gyártott klipeket egy külön fül alatt találhatják majd meg a felhasználók a, Felfedezés menüpont alatt, de akár a saját hírfolyamukba is kitehetik azt.

Hogy mennyire fog beválni a felhasználóknak az újdonság, azt egyelőre nem tudni, ahogy azt sem, átpártolnak-e az amerikai júzerek az Instagram újdonságához azok után, hogy Donald Trumpék be akarják tiltani a konkurenciát. És persze az sem tisztázott, mi lesz akkor, ha a Microsoft felvásárolja a TikTok amerikai részlegét, hiszen ebben az esetben mégsem tiltják majd be azt a tengeren túlon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Barcelona agreed a 5-year contract with Aarons. We have to agree with Norwich
Age is just numbers in documents. Tiago Silva on speed in the Premier League
The Swiss Prosecutor's office has requested a 28-month sentence for the President of PSG in the case of the sale of rights to broadcast the world Cup
In England, too, cancellations due to the virus. Tottenham insisted on testing their Cup opponents, the result is that almost the entire squad is infected
King Of The North. Leipzig bought Turkish League top scorer Serlot for 20+4 million euros
Christian Zaccardo: Miranchuk was a top player in Russia. A very important transfer for Atalanta
Milan can rent Nastasic with a buyout commitment