A belga sajtóban ma megjelent egy újsághír egy pénteki brüsszeli házibuliról, amelyen jelen voltam 

- ismerte el Szájer József, aki vasárnap hirtelen lemondott EP-képviselői mandátumáról. Szájer arról is beszélt, hogy a rendőrségi igazoltatás után jelezte, hogy képviselő, mert igazolvány nem volt nála. A rendőrség az eljárást lefolytatta, szóbeli figyelmeztetésben részesítették, majd hazavitték.

A politikus azt írta, hogy kábítószert nem fogyasztott, s felajánlotta, hogy ha kell, akkor készüljön hivatalos teszt, de végül nem tesztelték. Állítása szerint a rendőrség Extasy tablettát talált, amiről azt mondta, hogy nem az övé volt, és arról sincs tudomása, hogyan került az oda.

"A rendőrségnek erről nyilatkozatot tettem. Sajnálom, hogy megsértettem a gyülekezésre vonatkozó szabályokat, ez felelőtlenség volt részemről, az ezért járó szankciókat vállalom."

Mint ismert, két belga lap is azt írta, hogy pénteken este illegális szexpartit tartottak egy brüsszeli szórakozóhelyen, amelyen jelen volt egy azóta lemondott magyar EP-képviselő is.

A péntek esti bulin a helyi lapok információi szerint 25-en vettek részt, főként férfiak. A partin a cikk szerint több diplomata és egy EP képviselő is jelen volt. Az eseményt pedig a rendőrség azért oszlatta fel, mert megszervezése ellentmond a Belgiumban életben lévő járványügyi intézkedéseknek.

Az egyik belga lap szerint a magyar politikus az ereszcsatornán át próbált menekülni a rendőrség elől. Az esemény helyszínén kábítószert is találtak a rendőrök, azon több diplomata is részt vett.