logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Előzetesbe került Habony volt ügyvédje

Előzetes letartóztatásba helyezték szerdán Busch Béla sztárügyvédet, egykori bírót, az ELTE büntetőjogi tanszékének korábbi vezetőjét, valamint több tankönyv szerzőjét, írja a Magyar Nemzet.

Februárban az Index is megírta, hogy Busch Béla sikkasztás, csalás és ügyvédi visszaélés gyanúja miatt házi őrizetbe került, szerdán pedig abban a büntetőeljárásban rendeltek el kényszerintézkedést ellene, amelyben Oszter Sándorral együtt befolyással való üzérkedéssel vádolják.

A vád szerint a Kossuth-díjas színész, Busch és más ügyvédek összesen mintegy 50 millió forintot csaltak ki egy Szlovákiában bujkáló, Magyarországon adócsalás miatt keresett vállalkozótól, akinek azt ígérték, hogy a pénzösszegekért cserébe segítenek elsimítani az ügyét.

A Magyar Nemzet szerint Busch letartóztatásról az után határozott a Budapest Környéki Törvényszék, hogy az ügyészség bejelentette, kétséget kizáró bizonyíték áll a hatóságok rendelkezésére. A hangfelvétel alapján kiderült, hogy Busch egy hozzá közel álló ügyvéden keresztül vette rá vádlott-társát, Keserű Sándor Izraelt, hogy vonja vissza terhelő vallomását.

A Magyar Köztársaság lovagkeresztjével is kitüntetett ügyvéd korábban Habony Árpád védője is volt egy rágalmazás miatt indított perben, miután a Magyar Narancs arról írt, hogy Habobny 2006 novemberében majdnem elgázolt két gyalogost, majd a kocsijából kiszállva a férfit leütötte, a nőt pedig hasba rúgta.

Themes
ICO