Hungary

Elvitte a karneválokat is a vírus Brazíliában

Rio de Janeiróban nem rendeznek jövőre utcai karneváli ünnepségeket a koronavírus-járvány miatt, egész addig, amíg nem lesz elérhető vakcina – idézte az MTI a G1 nevű brazil hírportál értesülését. A szervezők mellett a Riotur turisztikai hivatal, valamint egészségügyi és biztonsági szakértők egyetértésével hozták meg a döntést. 

A világhírű riói karneváli felvonulást a Sambadrome-on már szeptemberben lefújták, majd a Copacabanán rendezett szilveszteri ünneplést is. A karneváli ünnepségeken hagyományosan több millió ember vesz részt a hamvazószerda előtti hetekben.

A brazil egészségügyi minisztérium legfrissebb, csütörtöki összesítése szerint a megelőző 24 órában 26 106 új koronavírus-fertőzöttet regisztrálták, és 513-an haltak bele a vírus okozta Covid–19-betegség szövődményeibe. Az igazolt fertőzöttek száma a járvány kitörése óta mintegy 5,5 millióra emelkedett, az ország a világ harmadik legfertőzöttebb országának számít. Eddig mintegy 159 ezren haltak bele a fertőzésbe, vagy a szövődményeibe. Rio de Janeiro szövetségi állam adatai szerint Rio de Janeiro városban több mint 118 ezren fertőződtek meg és 12 ezer beteg halt meg a járványban.

Football news:

Brugge coach on the match with Borussia: If you only defend, you have a better chance of losing
Mason mount: Chelsea's Goal is to always be No. 1 in all competitions and take trophies
Lewandowski on ending his career at Bayern: I don't know. There are still 2.5 years left on the contract
Bayern prepared a t-shirt with the name of Medvedev: Bayern Munich congratulated Russian tennis player Daniil Medvedev on winning the final ATP tournament
Andrea Pirlo: I feel the same way about Ronaldo as I Do about Work and Portanova. This is me
We study how the players sit in the locker room. Messi in the center, Lukaku wanted Drogba's place, and Roy Keane yelled at the young Pique
President Vasco da Gama: we need Balotelli in terms of fighting racism, not just as a player