Hungary

Ez a csönd éve volt

Ismert zenészek, valamint koncert- és fesztiválszervezők részvételével készült az a húszperces riportfilm, amelyet május 12-én este 7-kor a YouTube-on mutatnak be.

„Hadd lássuk a kezeket” címmel jelent meg hétfőn este egy riportfilm, amelyben ismert zeneipari szereplők mesélik el a járvány kapcsán a személyes élményeiket. Az alkotásban szereplő művészek szeretnének minél előbb biztonságosan színpadra állni, a szervezők pedig készen állnak arra, hogy zöld jelzés esetén elindulhassanak a koncertek, fesztiválok. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, elengedhetetlen a mostaninál nagyobb átoltottság, ez az, ami az apropóját adta a filmnek. 

Az alkotást hétfőn este harangozták be a közösségi felületeken, több olyan rövid videót elszórva, amelyben az oltással kapcsolatos véleményüket tálalják a közönségnek. A filmben szereplő művészeket milliók követik, de a résztvevő szervezők klubjainak és fesztiváljainak is több százezres a közönsége. A zenészek és a háttéremberek igazból azért álltak össze, hogy ezekkel a riportokkal példát mutassanak a rajongóiknak, hiszen mindnyájan úgy gondolják, hogy jelenleg az oltás az egyetlen megoldás a járvány megfékezésére. 

Az összefogás mögött a VOLT Produkció áll, aZZal a nem titkolt szándékkal, hogy az oltás fontosságáról meggyőzze a közönséget.

Hangsúlyozzák: számukra az oltás nem politikai kérdés, a megszólalásokért pedig senki nem kért és nem is fogadott el fizetséget.

A filmet itt tudja megtekinteni:

Szereplők:

Andro, ByeAlex, Cloud 9+, Csiszár Virág, Kádár Tamás – Sziget, Egyedi Péter - Fishing on Orfű, Filutás Anna - Telekom VOLT Fesztivál, Follow the Flow, Fülöp Zoltán - Fesztiválszervező - Sziget, VOLT Produkció, Gallai Gergő - Pécsi Est Café, Pécsi Nyári Színház, Hankó Vanda - Helynekem, Miskolc, Ifi-Valde Orsolya - Paloznaki Jazzpiknik, Vitáris Iván - Ivan & The Parazol, Kama - Mary Popkids, Kolonics Erika - Szegedi Ifjúsági Napok, Lalatka Olga - B my Lake, Lobenwein Norbert- Fesztiválszervező - Sziget, VOLT Produkció, Lotfi Begi, Majka, Manuel, Marsalkó Dávid – Halott Pénz, MC Columbo - Brains, Irie Maffia, Metzker Viki, Muraközy Péter - Veszprémi Utcazene Fesztivál, Expresszó, Oszkó-Jakab Natália - Művészetek Völgye, Pálffy András - Budapest Park, Pamkutya, Pócsi István, Kendesi Csilla - Barba Negra, Punnany Massif, QQ, Horváth Gabi - Hangár Music Garden, Búgócsiga Akusztik Garden, Sopron, Rúzsa Magdi, Süli András - Campus Fesztivál, Szasza - Akvárium Klub, Szovják Bea, Tankcsapda. Wellhello.

Az Index Sunday Brunch podcastje két névvel egészíti ki az illusztris névsort. Stúdiónkban nemrég Molnár Ferenc Caramel, Lábas Viki és Pajor Tamás meséltek a karanténélményeikről, a koncertezés fájó hiányáról.

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it