logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Fáznak a tevék Szaúd-Arábiában

A számítógépes szerepjátékok (bővebb értekezésünk róluk itt) egyik legismertebb képviselője az Eye of the Beholder, ami 1991-ben DOS-ra és Amigára jelent meg, az akkor már erősen kifutó platformnak számító C64 tulajdonosai pedig csak a nyálukat csorgathatták rá. Majdnem 30 év után kapnak elégtételt: egy német és skandináv retroőrültekből álló csapat lassan két éve fejleszti a játék C64-verzióját, és terveik szerint idén első félévben be is fejezik. Ezt bizonyítandó az ünnepek között kiadtak egy egyórás videót, amit játék közben mutatja meg az átiratot:

Nagyon meggyőző az egész, van benne intro, karaktergenerálás, az első három pálya ellenfelekkel, működik már a harc, a varázslás, a térképezés. Persze a memóriába ez a sok minden meg a rengeteg grafikai elem nehezen férne be, ezért a fejlesztők egy bővítőcartridge-dzsel dolgoznak, de egyébként (felbontás, hangok, stb.) a konverzió teljesen betartja a platform korlátait. Az ilyen hobbiprojektek nem kis része ki szokott fulladni, de minden jel arra mutat, hogy a C64-es Eye of the Beholder készítői nemcsak hogy befejezik a játékot, de a platform egyik legszebb és legambiciózusabb átiratát készítik el, amit oda lehet tenni a C64-es Prince of Persia mellé. 

Themes
ICO