Hungary

Felfrissült a 4 ajtós Mercedes-AMG GT, a 800+ lóerős verzióra picit még várni kell

A stuttgarti prémiummárka elérkezettnek látta az időt sportos modelljének ráncfelvarrására.

A Mercedes a 2017-es Genfi Autószalonon leplezte le a Mercedes-AMG GT kupé négyajtós változatát, amelynek csúcskivitelét, a 639 lóerős GT 63 S-t a közelmúltban mi is teszteltük. Tavaly egyszer már felfrissítették a típust, mely most ismét megújult egy kicsit.

©

Ezúttal konkrétan a 6 hengeres verziók, a GT 43 és GT 53 ráncait varrták fel, ezek legújabb verziói júliustól lesznek rendelhetők és augusztusban érkeznek meg a kereskedésekbe.

Valamikor az év hátralévő részében frissülnek majd az erősebb V8-as változatok, illetve ekkor leplezik majd le a 800 lóerőnél is komolyabb teljesítményűnek ígérkező GT 73e plugin hibrid kivitelt.

©

A külsőt mindössze annyi változás érintette, hogy a 6 hengeres típusok mostantól a V8-asok frontrészével is rendelhetők, illetve a következő négy új fényezés tűnt fel a kínálatban: Spektralblau Metallic, Spektralblau Magno és Kaschmirweiss Magno és Rubellitrot Metallic.

©

Egy-egy új 20, illetve 21 colos könnyűfém-felni tűnt fel a színen, a féknyerget opcionálisan vörös színben is lehet rendelni, és elérhetővé vált a sötét designelemeket felvonultató Night Paket II csomag.

©

Belül újdonság az új AMG-kormány, ami az E-osztály AMG kiviteleiből már ismerőse lehet. Alapáras a nagyméretű kijelzőszett, és a következő új utastér színek váltak elérhetővé: Nevagrau, Yachtblau, Tiefweiss, Sienabraun, Classikrot, Tartufo, Titangrau pearl.

©

©

Ugyancsak újdonság a háromkamrás légrugózás, a motorokhoz viszont nem nyúltak hozzá. A GT 43 és az összkerekes GT 43 4Matic+ 367 lóerős, a GT 53 4Matic+ pedig 435 lóerős teljesítményt ad le. Mindhárom változat lágyhibrid kivitelű, 22 lóerős elektromos rásegítéssel.

©

A GT 43-as alapmodell német alapára várhatóan 97 000 euró (34 millió forint) magasságában fog alakulni, ami körülbelül 2 000 eurós (700 ezer forint) drágulást jelent.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Tuchel about the award to the best coach in Germany: Teams can win without coaches, and coaches without a team-no
Vidal is Interested in Boca Juniors, America and Flamengo
Buffon on Donnarumma at PSG: The best do not forgive anything, but wait for their failure. But he is strong
Borussia is preparing a proposal for Demiral. Juventus wants 35 million euros for the defender
Manchester United and Real Madrid have started negotiations on Varane. Next week will be crucial (Mohamed Bouhafsi)
Defender of the Danish national team Andersen for 22+5 million euros moves from Lyon to Crystal Palace
Sevilla wants 70-75 million euros for Kunde. The defender is Interesting to Real Madrid, Man City and Chelsea