logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Felhúzta magát Észak-Korea, inkább rakétáznak, mint béketárgyalnak

És a rezsim vezetése szerint mindez Dél-Korea "hibájából" történik.

Nem folytja a Dél-Koreával való béketárgyalásokat az észak-koreai vezetés, ami a rezsim meglátása szerint csakis dél tetteinek köszönhető.

A BBC azt írja, a kommunista Észak-Koreát főleg azt húzta fel, hogy a dél-koreai elnök, Mun Dzsein észak és dél újraegyesüléséről beszélt, amely a politikus szerint 2045-re megvalósul, ezzel együtt pedig a nukeáris fegyverek is eltűnnek.

A kommunista észak azonban annyira nem hajlandó felhagyni rakétakísérleteivel, hogy rövid idő után péntek reggel újabb tölteteket lőttek ki.

Dél-Korea vezérkari főnöksége szerint a két, eddig azonosítatlan típusú fegyvert a keleti tengerpart térségéből indították útnak a Japán (Keleti)-tenger irányában. Azt egyelőre nem tudni, hogy milyen magasságban és mekkora távolságra repültek, csak azt, hogy a tengerbe csapódtak be. "Fegyveres erőink figyelemmel követik a helyzetet, és készenlétben állnak" – jelentette a dél-koreai vezérkar.

Észak-Korea az elmúlt hetekben több kísérletet is végrehajtott rövid hatótávolságú ballisztikus rakétákkal, legutóbb múlt szombaton. Megfigyelők szerint a rezsim nyomást akar ezzel gyakorolni az Egyesült Államokra, amely Dél-Koreával közösen hadgyakorlatra készül a hónap második felében.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO