Hungary

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Kemény büntetést kapott egy autós, aki rendőrség szerint az Andrássy úton száguldozott idén nyáron egyik hajnalban. Bizonyítékként egy olyan fotót csatoltak, amin lényegében csak az autója két világító fényszórója látszik.

A rendőrség szerint egy autós június 30-án hajnalban az Andrássy úton túllépte a megengedett sebességet, 50 kilométer/óra helyett 132 kilométeres sebességgel hajtott, ezért 300 ezer forintra büntették – írja a Blikk.hu.

A bírságról szóló értesítő alapján a férfi megnézte a fotókat és csak egyen szerepelt a mért sebesség, ami azért fontos, mert bizonyítékként csak az azt feltüntető fotó fogadható el. Ugyanakkor a Blikk által is közölt képen csak a jármű két fényszórója látszik teljes sötétségben, a rendszám egyáltalán nem kivehető. A kép pedig a hivatalos adat szerint a Liszt Ferenc tér és Nagymező utca közötti szakaszon készült, amely éjszaka is jól ki van világítva.

A férfi fellebbezett, és jelezte semmi sem látszik a rendszámból, így nem bizonyítható, hogy ő volt a gyorshajtó. Érvelését el is fogadták és a bírságot törölték. Emellett visszatérítették neki a fellebbezéshez lerótt 12 ezer forintos illetéket is.

Nemrég a rendőrségnek egy másik hivatalos eljáráshoz kapcsolt fotója miatt is visszakoznia kellett, ugyanis egy traffipax által rögzített fotóról kiderült, hogy manipulálták, mielőtt kikerült egy sajtóközlemény részeként a rendőrség oldalára. A hvg.hu-t ugyanis megkereste az autós, akiről azt írta police.hu, hogy 236 km/h-val hajtott. Az autós csatolta az összes olyan dokumentumot, ami alapján igazolható volt, hogy manipulált képet raktak ki a hatóság oldalára, 90 km/h helyett 136 km/h-val hajtott. Az ügyben azóta nyomozást rendeltek el a rendőrségnél, az erről szóló hírt pedig levették az oldalról.

A címkép illusztráció.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

Inter will change the logo and name for the 113th anniversary of the club in March
Jorge Valdano: With Ronaldo gone, Real Madrid are missing a goal for the match. Now there are no goalscorers
The decision on the period of suspension of Messi will be made on Tuesday
Vidal on the Juve logo kiss: It was a demonstration of love for Chiellini
Jurgen Klopp: The most important thing for Liverpool is to get into the Champions League. This season is a difficult fight for the top 4
Total dominance of Inter over Juve: Conte destroyed Pirlo, and Vidal - Rabiot
Jovic on the double in 28 minutes: Couldn't have imagined a better return. I hope this is just the beginning