Hungary

Franciaországban, Törökországban és Görögországban is nőtt az új fertőzöttek száma

Az utóbbi 24 órában 41 ezer tesztet végeztek el a török egészségügyi ellátásban.

A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.

Franciaországban az egészségügyi minisztérium szerint aznap 292 gócpontot tartottak számon, ami 13-mal több, mint hétfőn. A fertőzöttek száma 1039-cel nőtt 24 óra alatt. Kórházban 5162 embert kezelnek, közülük 388-at intenzív osztályon. Előző nap az új fertőzöttek száma sokkal alacsonyabb, 566 volt.

A kormány tudományos tanácsadó testülete legújabb jelentésében felhívta a figyelmet az új esetek számának növekedésére, és hangsúlyozta, hogy "nagyon valószínű" a járvány második hullámának megjelenése ősszel vagy a télen. Ebben az esetben a reagálás más kell, hogy legyen, mint az első hullám esetében.

Törökország 995 új fertőzésről tett bejelentést kedden, és ezzel a járvány már 233 851 emberre terjedt át összesítve. A halálos áldozatok száma 19-cel nőtt, és országszerte elérte az 5747-et. Az egészségügyi ellátásban 41 ezer tesztet végeztek a megelőző 24 órában, ami már közel ötmillió ellenőrzést jelent - mondta ankarai sajtótájékoztatóján Fahrettin Koca egészségügyi miniszter.

A járvány kitörése óta 217 497 ember gyógyult ki a betegségből Törökországban.

Az athéni hatóságok legújabb beszámolója 121 új esetről szól, ami április vége óta a legmagasabb adat. Összesítve 4855 ember kapta el a betegséget a járvány februári megjelenése óta. A halálos áldozatok száma 209. A kormány fő tudományos tanácsadója, Szotirisz Ciodrasz professzor kedden figyelmeztetett, hogy a fegyelmezetlen viselkedés miatt a helyzet gyorsan kicsúszhat az ellenőrzés alól.

Football news:

Barcelona's Interest in Isak Increased after Koeman's appointment. Larsson has a high opinion of the player (Mundo Seportivo)
Manuel Pellegrini: When you play against Real Madrid and var, it's too much
PSV and Porto are Interested in Barcelona midfielder PUC. He doesn't want to leave the club
Puyol about Barcelona: If we want to win the championship, we need to perform very well
Schalke sacked Wagner. The team has not won the Bundesliga since January
Iacini on 3:4 with Inter: Even a draw would be an unfair result, given how many chances Fiorentina created
Ramos Pro 3:2 with Betis: the Referee tried his best and didn't do anything intentionally