logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Ha most rohanna a gumishoz: itt a 2019-es magyar téligumiteszt

Megérkezett a hó, a legtöbb autótulajdonosnak csak ilyenkor jut eszébe a gumicsere. Nekik lehet rendkívül hasznos a legnagyobb hazai teszt.

A Használtautó.hu autós magazinja november végén nyolcadszor bonyolította le a Nonstopgumi csapatával közös nagyszabású téligumitesztjét. Fékút, kigurulás, menetzaj és kapaszkodóképesség – ezeket vizsgálták húszféle abroncsszettel.

A legnépszerűbb méretben, átlagautókkal, a hazai téli időjárásra leginkább jellemző feltételek mellett próbálták modellezni az autózást. A piaccal lépést tartva, már második évben a 205/55 R16-os abroncsokat szereltek a tesztautókra.

Összességében el lehet mondani, hogy papírforma- és meglepetéseredmények egyaránt születtek. „A mezőny első felével autózva nagy meglepetés nem érhet bennünket. Nem kell feltétlenül megvásárolni a legjobb, prémium abroncsokat, ám ha télies körülmények között is kívánunk autózni, mindenképp erősen ajánlott a téli gumi” – mondta Katona Mátyás az Autónavigátor oldal főszerkesztője a tesztek eredményei nyomán.

A négyévszakos abroncsok kapcsán fontos tudni, hogy vannak téli gumi alapúak – ezek tudtak a mostani teszten is viszonylag jól szerepelni – és vannak nyári gumira épülők, azok jelentősen lemaradtak. A havas, jeges út igazi vízválasztó: itt csak valódi téli abroncsok vagy téli alapú négyévszakosok tudnak jól szerepelni. A legjobb és a legrosszabb fékút között 32,5 méter volt a különbség.

©

A sorrend kapcsán meg kell jegyezni, hogy új abroncsokat teszteltek.

„Néhány évnyi használat után egyrészt nyilván más sorrend, másrészt az újkori tudáshoz mérten komoly lemaradás adódik, ezt mutatják a tesztelt, az előírásoknak még tökéletesen megfelelő használt abroncsok is. Ez alapján pedig a legfőbb és mindenképp megjegyzendő üzenet az, hogy egy márkás, de használt abroncsnál sokkalta jobb egy középkategóriás, vagy akár egy annak sem számító, de új darab” – hangsúlyozza az eredmények alapján Katona Mátyás.

Ha valaki külföldi tesztek alapján keresne megfelelő abroncsot, itt van két idei anyag számukra:

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.

Themes
ICO