Hungary
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ha valakinek vaj van a füle mögött, az ön

Varju László szerint a magyar kormány képtelen volt részletesen beszámolni az épületkorszerűsítésről a helyreállítási alap terveiben, továbbra sem költene a panellakások felújítására, nem is fogalmazott meg ilyen irányú terveket. A DK politikusa úgy látja, az Orbán-kormány nem tanulta meg, hogy azok a legértékesebb uniós támogatások, amelyek közvetlenül az embereket szolgálják. Az EU ehhez biztosítana támogatást, de a "rezsihazugságba" nem illeszkedő megoldás, mert így ténylegesen csökkennének a lakások költségei, és "nem híznának a haverok számlái".

Önök számára az energiatakarékosság is csak üres politikai szlogen, a magyar emberek pénzlehúzási lehetősége.

Orbán Balázs államtitkár szerint Varju László megpróbált szembemenni Márki-Zay Péterrel, aki támadta a rezsicsökkentést. A politikus kifejtette: a helyreállítási alapot Brüsszel politikai okok miatt nem hagyja jóvá, nem hajlandók a gyermekvédelmi rendelkezéseket elfogadni, a magyar ellenzék pedig aktívan lobbizott azért, hogy ezek a pénzek ne érkezzenek meg.

Ha valakinek vaj van a füle mögött az ön, és az önök politikai szövetségesei.

Orbán Balázs elképesztőnek nevezte, hogy Varju László a magyar emberek védelmezőjeként próbálja beállítani szövetségeseit, miközben 2010 előtt kiemelkedően magasak voltak a rezsiköltségek. Az államtitkár hangsúlyozta: Márki-Zay Péter az őszinte programjukat ismertette, ami úgy hangzik, hogy a rezsicsökkentést könnyű odaadni, de nehéz visszavonni és nem érti a szociális komponens jelentőségét az energiaárban.