Hungary

Ha vannak meghökkentő nyári fotói, nehogy kidobja őket, egy vagyont érhetnek

Egy brit nő több mint 10 éves sirályfotója annyira megtetszett a Google-nek, hogy azonnal pénzt adott érte. A felvételt még egy hónapokig tartó reklámkampányhoz is felhasználják.

Maga a Google kereste fel az Egyesült Királyságban élő Hannah Huxfordot, hogy megvásárolja tőle egyik fényképét, amelyen egy chipset evő sirály látható. A BBC szerint a felvétel teljesen amatőr körülmények között készült, ráadásul nem is mai technikával. A keresőcégnek viszont annyira megtetszett, hogy megvette.

Huxford még 2011-ben készítette a vicces felvételt, amikor férjével Bridlingtonban jártak. A pár harapnivalóra vágyott, ezért egy zacskó chipset vásárolt az egyik tengerparti üzletben. Tőlük nem messze már sirályok köröztek, az egyik pedig különösen bátornak bizonyult. Ezt a pillanatot örökítette meg aztán a nő egy iPhone 3G-vel. Arra azonban egyáltalán nem gondolt, hogy idővel pénzügyi haszna is lesz belőle.

Huxford elmondása szerint amikor megkapta a képre vonatkozó ajánlatot, először nem is akarta elhinni. Azután viszont, hogy egy titoktartási szerződést is alá kellett írnia, gyorsan realizálta, hogy a vevő szándéka komoly – ráadásul nem egy magányszemély, hanem egyenesen a Google kívánja megvásárolni tőle.

©

Az nem derült ki, hogy a cég mennyit adott a képért, de az üzlet részleteiből kiindulva valószínűleg nem keveset. A Google ugyanis 30 napig óriásplakátokon is mutogatja a chipset evő sirályt, ezután pedig egy évig online reklámkampányokhoz fogja felhasználni, hogy saját szolgáltatásait népszerűsítse.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Football news:

In Holland, they believe that racism is everywhere in Russia. I'm explaining: this is no longer the case. The only Russian in the championship of the Netherlands
Manchester United offered 30 million euros for Coulibaly. Napoli refused
Inter was offered to rent Jovic
Barcelona appealed to Juve about the exchange of Griezmann for Dybala (L'Equipe)
The FA has started checking because of the riots at the Euro final: The main thing is that such shameful scenes will never happen again
Justin Kluivert will move to Nice from Roma. The Romans will give him on loan with the right to buy out
Griezmann can put pressure on Barcelona so that his exchange to Atletico for Saul still takes place