Hungary

Három embert elfogtak a TEK-esek a meggyilkolt Katzenbach Imre ügyében

Budapesten és Gyömrőn vettek őrizetbe három férfit, akik közül az egyiket a bűncselekmény konkrét elkövetésével gyanúsítják.

Több helyen is lecsapott kedd hajnalban a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztálya a 2009-ben meggyilkolt Katzenbach Imre ügyében –  közölte a Police.hu.

A Terrorelhárítási Központ közreműködésével végrehajtott akcióban Budapesten és Gyömrőn három embert vettek őrizetbe: a 49 éves Sz. Lajost és az 51 éves L. Istvánt a bűncselekmény konkrét elkövetésével, harmadik társukat, a szintén 51 éves H. Lászlót, mint felbujtót gyanúsították meg. Kezdeményezték mindhármuk letartóztatását.

Katzenbach Imre, az MTK volt labdarúgója 2009-ben tűnt el budapesti otthonából, a rendőrség tavaly októberben Baranyajenőnél találta meg a holttestét. A nyomozás során kiderült, hogy megölték. A jogerős szabadságvesztését töltő 50 éves H. Attilát korábban gyanúsítottként hallgatták ki az ügyben.

A hvg.hu 2010 március végén írt arról, hogy titokzatos módon eltűnt az Eclipse-ügyben körözött Katzenbach Imre, a férfi Mercedesét és személyi iratait hátrahagyva vált köddé néhány nappal a születésnapját követően. Az ügyben ő is gyanúsított lett volna.

Az Eclipse-ügy büntetőpere 2012 márciusában kezdődött a Fővárosi Törvényszéken. A vádhatóság szerint,a 2003-ban alapított Eclipse Zrt. a gépkocsik eredetiségvizsgálata, a biometrikus útlevelek és más projektek kapcsán 2004 után jelentős informatikai jellegű állami megbízásokat nyert el. A cég vezetői, annak érdekében, hogy a tízmilliárdos nagyságrendű árbevételük után fizetendő áfa mértékét csökkentsék, 2006 után fiktív szerződések, teljesítési igazolások, számlák segítségével formálisan alvállalkozókat vontak be, akiknek fizettek, majd az összegeket rövidesen tovább utalták, és készpénzben felvették. Így több mint egymilliárd forintnyi adót nem fizetett be az Eclipse.

Az MTI korábban azt írta, hogy H. Attila, akit a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki az emberölés miatt, vádlottja volt az Eclipse-ügynek, és az ügyben kiszabott jogerős ítéletét tölti jelenleg is a büntetés-végrehajtási intézetben.

Football news:

Smertin recalls Euro 2004: he almost fought in the joints, defended against the young Cristiano and understood the excitement of the Bridge
Gareth Southgate: We shouldn't be football snobs. In matches with top teams, diversity is important
Leonid Slutsky: I am still sure that the Finnish national team is the outsider of our group. They were very lucky against Denmark
I'm not a racist! Arnautovic apologized for insulting the players of the national team of North Macedonia
Gary Lineker: Mbappe is a world-class star, he will replace Ronaldo, but not Messi. Leo does things that others are not capable of
The Spanish fan has been going to the matches of the national team since 1979. He came to the Euro with the famous drum (he could have lost it during the lockdown)
Ronaldo removed the sponsored Coca-Cola at a press conference. Cristiano is strongly against sugar - does not even advertise it