Hungary

Három lengyel régió is eltörölte a melegellenes határozatokat az Európai Bizottság miatt

Három lengyel régió is megszavazta, hogy hatályon kívül helyezik az „LMBTQ-ideológiától” mentesnek nyilvánított határozatokat, miután az Európai Bizottság a finanszírozás megvonásával fenyegetőzött – írta meg a 444.hu a BBC cikke alapján.

Három lengyel régió is eltörölte a melegellenes határozatokat az Európai Bizottság miatt

Fotó: Wojtek Radwanski / AFP

Két éve még úgy gondolták, hogy a melegek jogaiért folytatott kampányok valójában támadások a „hagyományos”, katolikus értékek ellen. 2019-ben az ország közel száz régiója döntött úgy, hogy hasonló, melegellenes határozatokat hoznak, miközben az EU jelezte, hogy a határozatok diszkriminatívak és szembemennek az uniós értékekkel.

Az Európai Bizottság jelezte, hogy amennyiben érvényben maradnak a határozatok, a helyi önkormányzatoktól akár 126 millió eurónyi támogatást is megvonhatnak. Ennek hatására visszavonták a határozatokat.

Lengyelországban nem ismerik el jogilag az azonos neműek kapcsolatát, az országban megtiltották azt is, hogy azonos nemű párok örökbe fogadhassanak.

Forrás: 444.hu

Football news:

And to show what a donkey kick is in football? 50 Years ago in England they scored the best goal of the season
Sulscher on Ferguson's words about Ronaldo: We all want to see Cristiano on the pitch because of his uniqueness. But he can't play in every match
Pep on the requirement to stay on top: People judge me not by trophies, but by what will happen tomorrow
Joan Laporta: The Super League is alive, it will replace the Champions League. Juve, Real Madrid and Barcelona continue to win in the courts
Karim Benzema: Clasico remains the best match in football. It doesn't matter which players are playing
In favor of PSG, after the VAR, they awarded a penalty for playing with their hand. Perhaps Icardi had fouled before
Arsenal defender White: I don't watch football. All I want when I come home is not to think about him