Hungary

Háromból egy dél-koreai koronavírusos betegen segített a remdesivir

Háromból egy súlyos Covid-19-ben szenvedő dél-koreai beteg jobban lett, miután remdesivirt kapott – írja a Reuters. További kutatásokra van szükség ahhoz, hogy a Gilead (eredetileg) ebolagyógyszere valóban hatékony-e a koronavírussal szemben, mert előfordulhat, hogy az immunitás, vagy más kezelések miatt lettek jobban a betegek.

A gyógyszergyártó már pénteken is megírta, hogy a remdesivir segített néhány súlyos betegen és csökkentette a halálozás esélyét, de további klinikai vizsgálatokat sürgettek.

Dél-Korában az első tesztelt csoportban 27 beteget vizsgáltak. Közülük kilenc állapota javult, 15-é nem változott, háromé pedig romlott. A vizsgálatot még össze kell vetni egy kontrollcsoport eredményeivel.

Dél-Korea júniusban adta le a rendelést a több mint 5000 koronavírusos kezelésére szükséges gyógyszer mennyiségre, hogy fel legyenek készülve egy esetleges második hullámra. Az országban ugyan kis gócokban üti fel a fejét a vírus, de nem tudják végleg leküzdeni őket. Vasárnap 62 új beteget jelentettek, eddig összesen 13 479-en fertőződtek meg, és 289-en haltak bele a Covid-19-be.

Football news:

Juve showed the guest uniform for the 2020/21 season
Chernyshenko about Euro 2020 in St. Petersburg: Despite the postponement, the organizers will keep the fanzones and trophy tour of the European Cup
Jesus used to eat too much fast food and want to shoot himself because of bad matches. Then I hired a personal trainer
David Silva's Father: The son loves Serie A and says he can play there until he is 40
Alexis Sanchez: I really wanted to stay at Inter. I found a family here
Emil Heskey: Salah should have moved to another club if Liverpool had not taken the Premier League
Roma are discussing with Manchester United the purchase of Smalling