Hungary

Hat újabb fertőzött, két beteg meghalt

DMARC20200515115

Hat magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 4229 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt két idős (egy 74 és egy 73 éves), krónikus beteg, ezzel 595-re emelkedett az elhunytak száma, 2974-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 660 fő. Az aktív fertőzöttek 38%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 46%-a budapesti. 129 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 5-en vannak lélegeztetőgépen. – közölte szombaton a koronavírusról tájékoztató honlap.

Az előző napon két új elhunytról, és három új fertőzöttről érkezett hír, az aktív esetek száma 700 alá esett vissza. Mezőkövesden fertőzéshalmozódást észleltek a közelmúltban, egy helyi oktatási intézményben az eddig ismert információk szerint 22 ember betegedett meg. Magyarországon jelenleg járványügyi készültség van.

Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos, pénteki Kossuth rádiós interjújában azt mondta: kell majd újabb korlátozó intézkedéseket hozni a koronavírus miatt, csak egyelőre még nem tudni pontosan, milyeneket. A kormányfő szerint „szomorúak a számok” Európában, Magyarország azonban rendben van, nálunk a veszélyt a behurcolás jelenti.

A miniszterelnök tanácsa az utazni vágyóknak: több Balaton, kevesebb Adria, és akkor a járvány is féken tartható. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón már beszélt arról, hogy összeül az operatív törzs, és ismét elhangzott az is, hogy járványügyileg az ún. első csatát megnyertük, de mindaddig, amíg nincs vakcina, a fertőzés velünk él.

A magyarországi koronavírus-járvány alakulását az alábbi, folyamatosan frissülő grafikonokon követheti nyomon:

(Borítókép: A Honvédkórház Sürgősségi Centrumának orvosa a koronavírusos betegek fogadására átalakított részlegen 2020. május 15-én. Fotó: Mónus Márton / MTI)

Football news:

Berbatov – Bale: Gareth, I want to see you play football!
Arturo Vidal: Bayern are always the favourites, but Barcelona is the best team in the world
Kike Setien: Lewandowski is a great player, but he is not on the level of Messi
The great Milan of the noughties are already coaches: Gattuso is rebuilding Napoli, Shevchenko is going to the Euro, some are still at the club
The Premier League will not have a winter break in the 2020/21 season. Start-September 12, end-may 23
Liverpool have entered talks with Bayern over Tiago
Vertonghen goes to Benfica. The contract is for 3 years