Hungary

Hazabiciklizett Skóciából egy görög egyetemi hallgató

Negyvennyolc napig úton volt.

Kleon Papadimitriou, a 20 éves görög főiskolai hallgató Skóciában ragadt a járvány ideje alatt, és mivel minden repülőjáratot leállítottak, esélye sem volt hazarepülni Athénba. Papadimitriou eldöntötte, hogy hazabiciklizik - írja a CNN.

"Csak most tudatosult bennem, hogy mekkora eredményt értem el" - mondja a 48 napos hazaútról a fiú. "Rengeteget tanultam magamról, a határaimról, az erősségeimről és a gyengeségeimről. Azt remélem, hogy ez az út legalább egy embert arra inspirált, hogy lépjen ki a komfortzónájából, és próbáljon ki valami újat, tegyen valami nagyot."

A 20 éves görög Kleon Papadimitriou az Aberdeeni Egyetem harmadéves hallgatója. Március utolsó napjaiban szeretett volna hazatérni Görögországba, ám hiába foglalt helyet három járatra is, mindet törölték.

Április elejére már tudta, hogy a következő hónapot karanténban fogja tölteni Skóciában,

ám akkor beugrott neki, hogy mi lenne, ha hazabiciklizne Athénba.

Papadimitriou még 2019-ben részt vett egy versenyen, ami előtt néhány hétig edzett, itt azonban egészen más jellegű dologra kellett felkészülnie: vett némi felszerelést, egy új biciklit, majd közölte a szüleivel és a barátaival a tervét.

A család belement az ötletbe, de csak azzal a feltétellel, hogy a fiú beállít egy alkalmazást, ahol ők folyamatosan nyomon követhetik, merre jár.

Május 10-én, néhány szardíniakonzervvel, mogyoróvajjal és kenyérrel, egy hálózsákkal, egy sátorral és egy biciklivel megkezdte az utat. Papadimitriou a CNN-nek elmondta, hogy a tereptől és az időjárástól függően 50 - 120 kilométert tett meg naponta. Anglián és Hollandián keresztül érkezett meg Németországba, ahonnan Ausztriába ment, majd egészen Olaszország keleti partjáig biciklizett. Innen hajóval utazott a görögországi Patraszig, majd biciklivel folytatta az útját Athénig.

Az út alatt a férfi időnként letáborozott egy erdőben vagy mezőn, de amikor ismerősök vagy barátok környékén járt, akkor lezuhanyzott és ágyban aludt. A fiú minden nap feljegyezte, mennyit haladt, majd bejelentkezett a családjánál.

Június 27-én, majdnem 50 nappal azután, hogy elindult, Papadimitriou hazatért a családjához.

"Csak mostanában tudatosult bennem, hogy mekkora eredményt értem el" - mondta a 48 napos útról a férfi, és hozzátette: a kihívás alatt rengeteget tanult magáról, a határairól, az erősségeiről és a gyengeségeiről. Papadimitriou egyébként nem sokat pihent, a nyarat munkával töltötte, és máris azon gondolkozik, milyen új kihívásba kellene belevágnia.

Football news:

Barcelona has signed 19-year-old Sao Paulo forward Maia for 4.5 million. Compensation – 300 million euros
A video of homophobic slurs against Chelsea fans was removed by a bookmaker after criticism from the club's LGBT fans
Lazio will play in the 2020/21 Champions League thanks to Roma's relegation from the Europa League
Zidane about the game with Manchester City: real are at a disadvantage, this match is like a final
Maurizio Sarri: My future at Juve does not depend on the match against Lyon. Otherwise, the management will present themselves as Amateurs
Norwich refused to sell defender Lewis to Liverpool for 10 million pounds
Maurizio Sarri: Lyon has improved. Juve will have a difficult match