Hungary

Horrorisztikus lakásárak Párizsban

Tovább robogott az európai lakáspiac a világjárvány alatt: a Deloitte Property Index felmérésében vizsgált 24 főváros közül 2020-ban csupán az olasz fővárosban csökkentek az új építésű lakások árai, és ismét Párizs lett a legdrágább európai főváros, ahol csaknem 13 ezer eurót kell fizetni egy négyzetméterért új lakás vásárlása esetén. Közép-Kelet-Európában a bérek dinamikus növekedése ellenére a lakóingatlanok, az átlagfizetésekhez viszonyítva, továbbra is a drágák: egy új lakás vásárlásához Szerbiában és Csehországban kell a legtöbbet dolgozni.

Több mint egymillió forintba kerül egy négyzetméter a fővárosi új lakásoknál

A külső pesti kerületekben lehet egymillió alatti átlagárral is találkozni.

Magyarországon 8,4 évig kellene a teljes éves bruttó átlagkeresetet félretenni, hogy saját lakást vásárolhassunk – írta a Penzcentrum.hu.

Budapesten 2020-ban az új lakások átlagos négyzetméterára 2207 euró volt. Régiónkban ennél többet Prágában (3624 euró/m2) és Pozsonyban (2805 euró/m2) kellett fizetni a lakásokért.

Két tucat európai ország közül tavaly első alkalommal lett Ausztria a legdrágább a 4457 eurós négyzetméterenkénti átlagárral.

A második helyezett 4421 eurós átlagárral Franciaország lett. Magyarországon a lakások átlagos négyzetméterára tavaly 1657 euró volt.

A visegrádi országok közül a magyar fővárosban lehet a legolcsóbban lakást bérelni, az átlagos bérleti díj négyzetméterenként 9,76 euró volt.

Football news:

Sulscher on titles: Manchester United must win. I hope that in May we will fight for the trophies that we want so much to return
Kante will miss the matches with Juventus and Southampton due to illness
Anelka on replacing Messi: Leo will never forget that Pochettino did this. You can't treat him like that
Ted Lasso is the most popular comedy about sports. The idea came from an advertisement for the Premier League, the actors do not understand anything about football at all
Koeman about Fati: We will give him more playing time, but everything depends on his condition
Ivanov has been appointed chief referee of the Sociedad - Monaco Europa League match
UEFA will appeal against the decision of the Madrid court on the Super League and apply for the dismissal of the judge