Hungary

Időjárás: pára, köd, erre kell számítani

Magasnyomás nyúlik be kontinensünk közepe fölé, ami miatt borúsnak ígérkeznek a reggelek.

Reggelente pára, köd képződik, amely néhol tartósan megmaradhat, másutt gyengén felhős napos idő a jellemző. Ennek az anticiklonnak a keleti peremén ciklon örvénylik - idézi az Országos Meteorológiai Szolgálat közlését az MTI.

Frontjai mentén erősen felhős vagy borult az ég, és többfelé fordul elő havazás, hózápor. A légörvény viszonylag lassan mozog, mivel egy másik magasnyomású képződmény fogja közre kelet felől. Szintén ciklonális hatások érvényesülnek a Brit-szigetek, illetve Skandinávia nyugati partvidéke mentén.

A Kárpát-medence a már említett magasnyomás peremén helyezkedik el kedd estig, így hajnalban köd, illetve rétegfelhőzet képződik, amelynek kiterjedése fokokozatosan csökken majd délkelet felől.

Kedd estig éjszaka a kevésbé felhős részeken is pára, köd, illetve rétegfelhőzet képződik, helyenként zúzmarás köd is előfordulhat. Kedden délkelet felől csökkenni kezd a köd, illetve rétegfelhőzet kiterjedése, hosszabb napos periódusra a Tiszántúlon számíthatunk, nyugatabbra inkább csak rövid napos időszakok lehetnek.

Elvétve szállingózhat a hó. Éjszaka jobbára mérsékelt marad a légmozgás, kedden a déli, délkeleti szél az Alpokalja térségében megélénkülhet.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -1 és -8 fok között várható. Az átmenetileg gyengén felhős, szélcsendes, hófödte északkeleti részeken hidegebb is lehet. nappali hőmérséklet kedden -1 és +5 fok között alakul.

Football news:

Valdarno about leaving the Youngster rent in the Arsenal and Real Madrid Player should not be so quick to give up. He did not have enough patience
Ighalo has announced his departure from Manchester United
Papu Gomez moved to Sevilla from Atalanta for 5.5+3 million euros
Carlo Ancelotti: I have a huge desire to lead Everton to the Champions League
Conte suspended for 2 matches for insulting the referee
Granovskaya on Tuchel: It is not easy to change a coach in the middle of the season, but we are happy to get one of the best coaches in Europe
Thomas Tuchel: I thank Chelsea for their trust, it feels amazing. We all respect Lampard's work