Hungary

Iskolatáska program: újabb 600 kisiskolás kezdhette meg a tanévet új iskolafelszereléssel és -táskával

Idén a "Köszönjük, SIÓ!" Iskolatáska Program nyerte el a junior kategóriában a CSR Hungary Díjat, vagyis a Magyar Üzleti Felelősség Díját és az elismeréssel járó kétéves önkéntes védjegyhasználatot.

Magyarország vezető gyümölcslégyártójának attitűdformáló jótékonysági programja az elmúlt 13 évben mintegy

750 intézményt és összesen közel 12 ezer 6–10 éves kisiskolást látott el a tanévkezdéshez szükséges írószerekkel és kiegészítőkkel teli új, gerinckímélő iskolatáskákkal szerte az országban.

A junior kategóriában egyedüliként díjazott "Köszönjük, SIÓ!" Iskolatáska Program emellett elnyerte a Trade magazin három különdíjának egyikét is.

Szívügyünk a szociálisan hátrányos helyzetbe került tehetséges gyerekek integrációjának, az egyenlő esélyek elősegítése, ezért

idén újabb 600 szorgalmas kisiskolás kezdhette meg a tanévet új iskolafelszereléssel és -táskával

– mondta Kovács Ágnes, a SIÓ-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója, aki kiemelten fontosnak tartja, hogy a 13 éve sikeres adományozás szerves része az érzékenyítés és az integráció. A közösségi segítségnyújtás keretében meghirdetett rajzpályázatra eddig összesen közel 30 ezer alkotás érkezett az ország minden szegletéből. A legjobb rajzokat ajándékcsomaggal, a legszínvonalasabb munkákat beküldő intézményeket pedig SióBulival díjazza a népszerű gyümölcslégyártó.

A segítőprogramnak a fogyatékkal élők is tevékeny részesei. A tanévkezdési csomagot ugyanis évek óta a tordasi Gesztenyés Szociális Intézmény lakói készítik össze. Kovács Ágnes, a SIÓ-Eckes vezetője reméli, hogy a kezdeményezésben részt vevők mindannyian tovább viszik, hogy segítséget kapni és adni is öröm, és a segítségnyújtásban mindenki egyenlő. Szeretnénk a magunk eszközeivel hozzájárulni a szociális különbségek csökkentéséhez, az esélyegyenlőség javításához és mindenekelőtt a mentalitásváltáshoz, amelynek lényege, hogy magától értetődő, elemi kötelességünk a szociálisan hátrányos helyzetű, tehetséges fiatalok tanulmányainak támogatása – fogalmazott a gyümölcslégyártó cég vezetője.

A CSR Hungary junior kategóriájában olyan kezdeményezések pályázhattak, amelyek ezt a fiatal generációt ösztönzik a fenntarthatóság, a felelősség értékeinek a megőrzésére, vagy önmaguk védelmében a felelősebb döntések meghozatalára. A junior kategóriában díjnyertes "Köszönjük, SIÓ!" Iskolatáska Programban kizárólag általános iskolák, óvodák, és az azokat támogató nonprofit szervezetek vehetnek részt.

Football news:

Pioli about the Italian Cup derby: Milan wants to win the Italian Cup, but we have a very difficult grid
PSG may offer Arsenal Draxler for Guendouzi
Sokratis moved to Olympiacos. The former Arsenal defender has a contract until 2023
Dzeko and Fonseca did not settle the conflict, Edin works separately from the team. Roma have no offers
Lampard's sacking in the insiders: tension with Granovskaya, Abramovich's fury after Leicester, lack of communication with players
Guardiola on Lampard's departure: There are no projects. You need to win - or you will be fired
Gary Neville: We will discuss Tuchel's departure in 1.5-2 years, I am sure. This is how Chelsea works