logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

János Kórház: Ellenzéki kampányt csináltak az újságok a karácsonyi kívánságlistából

Nemrég mi is megírtuk, hogy meglepő karácsonyi kívánságlistával állt elő a Új Szent János Kórház. 

Összegyűjtötték osztályaink a hiányzó fogyóeszközök listáját, melyet folyamatosan frissítünk.

– írták egy Facebook-bejegyzésben. A listán volt ragtapasz, vécédeszka és lázmérő, villanykörte, mosószer, fésű, sampon is. A kórház nemrég kirakott a honlapjára egy közleményt, amiben reagálnak arra, hogy a média felkapta a listaállítás tényét. Azt pontosan nem tudni, hogy mikor került ki a közlemény, ugyanis nincs dátumozva.

"Az ünnepek közeledtével nagyszámú lakossági megkeresés érkezik hozzánk, különféle jótékony felajánlásokkal. Legtöbben a gyermekosztályainkat támogatnák játékokkal.  Ezekből azonban év közben is annyit küldenek, hogy több alkalommal udvariasan vissza kellett utasítanunk a felajánlásokat." – kezdődik a közlemény.

Az iromány ezt követően röviden összefoglalja, hogy megkérték az osztályokat, írják össze, mik azok az adományok, amiknek a hajléktalan betegek, vagy a kisgyermekükkel sürgős esetben felkészületlenül érkező szülők hasznát láthatják. A kórház szerint az alapvető cikkek csak tévedésből kerültek fel a listára:

A listát összeállítók közül páran pontatlanul értelmezték a feladatot, így olyan eszközök is listára kerültek, amiket a kórház természetesen kötelezően biztosít az ellátás során, ezek tévedésből kerültek adománygyűjtő eseményünk kommunikációs csatornáira.

Majd arra is kitérnek, hogy a kezdeményezést szerintük kiforgatták az általuk ellenzékinek tartott újságok:

Nagyon sajnálatosnak tartjuk, hogy egy jószándékú kezdeményezést, a közösségi összefogás és társadalmi felelősségvállalás szép szimbólumát az ellenzéki sajtó visszájára fordítja és a negatív kampány részévé teszi. Ugyanakkor már az első napokban rengeteg értékes adomány és felajánlás érkezett, amit valamennyi dolgozónk és betegeink nevében hálásan köszönünk!

Themes
ICO