Hungary

Karácsony, Dobrev, Gyurcsány a Facebook-sorrend

A kormánypártokat nézve a legtöbb pénzt Magyarország Kormánya hivatalos oldal költötte hirdetésekre a Facebookon, 161 millió forintot, ezt követi a Fidesz oldala 101 millióval. A politikusok közül a Karácsony Gergely főpolgármester költ legtöbbet hirdetésekre a közösségi oldalon.

Másfél év alatt több mint 542 millió forintot költöttek vezető politikusok és pártok hirdetésekre a Facebookon - derül ki a Népszava összesítéséből. A kormánypárti oldalon legalább 283 millió forintot mutatnak a Facebook hirdetéstárának adatai, ettől nem sokkal marad el az ellenzéki tábor, amelynek tagjai 259 millió forintot költöttek el. A hirdetési időszak a tavalyi európai parlamenti és az önkormányzati választásokat is magába foglalja.

A kormánypárti oldalon a legtöbb pénzt Magyarország Kormánya hivatalos Facebook-oldala költötte 161,2 millió forinttal, ezt követi a Fidesz oldala 101,2 millióval. Orbán Viktor miniszterelnök nem költ hirdetésekre oldalán, ahogy Szijjártó Péter külügyminiszter vagy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter sem. Benkő Tibor honvédelmi miniszternek, a kormányzati kommunikációért felelős Rogán Antalnak és Palkovics László innovációs és technológiai miniszternek hivatalos oldala sincs. A kormánytagok között Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fordította a legjelentősebb összeget, 1,9 millió forintot a közösségi oldalon való jelenlétre.

Az ellenzéki oldalon nincs közös kommunikáció. Kiemelkedik Karácsony Gergely főpolgármester, aki 30,3 millió forintot költött el a Facebookon. Az összegbe beletartoznak a megválasztása előtti kampányköltései is, megválasztása óta az ő oldala lett a fővárosi önkormányzat legfőbb kommunikációs csatornája. Budapest Főváros oldala mindössze 730 ezer forintot költött.

Az ellenzék legtöbbet költő pártja a DK, vezető politikusaival együtt legalább 51,7 millió forintot fordítottak a Facebook-megjelenésre. A főbb üzeneteket a párt hivatalos oldala (18,4 millió) mellett Dobrev Klára (18,2 millió) és Gyurcsány Ferenc (12,9 millió) hirdetik. A Momentum 48,6 millió forintot költött a Facebookon, a Jobbiknál a párt és elnökének összköltése 41,3 millió forint, az LMP 9,7 millió forintot fizetett hirdetésekre.

Football news:

Maradona was buried near Buenos Aires next to his parents
Mourinho on Maradona: We can find his football on Google, but we won't find Diego there. I miss him
Fabio Capello: against such a mediocre Real Madrid, Inter could have played better
Ibrahimovic met with the Swedish national team coach in Milan
Тот Tottenham midfielder Winks scored from 49 yards. This is the 3rd result in the Europa League, all - in this draw
This miss will hurt all men: Molde player missed from half a meter and drove into the bar
Mikel Arteta: I am Very happy with Pepe's game against Molde. Arsenal played well overall