Hungary

Kárász Róbert rendőrség nyomozás sikkasztás alapítvány

Rendőrségi nyomozás indult Kárász Róbert ATV-s műsorvezető alapítványánál sikkasztás és hűtlen kezelés gyanúja miatt - írja a 24.hu.

A 24.hu-n áprilisban jelent meg egy cikk, amely szerint Kárász A saját cégébe is csorgatott az eltűnt gyerekek miatt létrehozott alapítványával nyert állami támogatásból.

Ezt a cikket követte a korábban számos közszereplőt feljelentő Tényi István feljelentése, amit eredetileg költségvetési csalás vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen tett.

A 24.hu egy friss NAV -határozatra hivatkozva most azt írja: az alapítvány a működéséhez erősen megkérdőjelezhető szolgáltatásokat vett igénybe az állami támogatásból, valamint a Kárász Róbert nevéhez fűződő GAP Media Kft.-től is vett igénybe szolgáltatásokat.

Ez pedig felveti a költségvetési csalás elkövetésének gyanúját, ezért elrendelték a nyomozást, a 24.hu értesülései szerint.  A NAV vizsgálata arra jutott, hogy a jegybank nem az államháztartás része, ezért az általa juttatott pénzzel kapcsolatban költségvetési csalás nem állapítható meg.

Tényi feljelentése alapján ugyanakkor felmerült a hűtlen kezelés, illetve sikkasztás gyanúja az adóhatóság szerint. A NAV ezért a VIII. kerületi rendőrkapitányságra helyezte át az ügyet.

Az ügy előzményeit itt írtuk meg >>>

Football news:

Jurgen Klopp: We are not thinking about next season, but about this one. There is much more to come
Inter is ready to buy out Sanchez from Manchester United for 20 million euros (Goal)
Werder fans are the best: they supported the team with a tractor emblem and thanked the Union with a hundred cases of beer
Flick about the Cup final with Bayer: It will not be like in the championship. They can hurt us
Holland will play in Dortmund and under 9-m number from the next season
Solskjaere and Lampard are among the contenders for the title of best coach in June in the Premier League
Umtiti injured his left knee. He won't have surgery