Vasárnap az egyik szarvasi munkásszállón vitatkozott össze két mongol állampolgárságú férfi, majd egyikőjük késsel támadt rá ismerősére.

A rendőrség közlése szerint a két férfi kölcsönösen bántalmazta egymást, majd a vita hevében az egyik férfi egy késsel megszúrta ismerősét. A bántalmazott férfi könnyebben megsérült, ezért őt a mentők kórházba szállították. Támadóját a rendőrök előállították a Szarvasi Rendőrkapitányságra és súlyos testi sértés kísérlete miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A rendőrség vizsgálja azt is, hogy a másik férfinak milyen szerepe volt a konfliktus kialakulásában.

Olcsó külföldi munkaerőre támaszkodnak a cégek

A békési kisvárosban év elején közfelháborodást okozott, hogy a környéken található cégek ahelyett, hogy emelnék a béreket, olcsó külföldi munkaerőt költöztetnek a településre.

A városban szintén idén ment tönkre a Vasipari Zrt., amely 400 embernek adott munkát, valamint további 400 ember rúgtak ki a megye másik meghatározó cégétől, a Pannon Lúd Kft. mezőkovácsházi üzeméből.

Ennek dacára

a szarvasi Gallicoop indiaikat, ukránokat és mongolokat hívott,

hogy dolgozzanak a pulykaüzemben. Helyi lapok beszámolói alapján a szarvasiak azonban jobban örülnének, ha az ázsiaiak helyett a magyarokat fizetnék meg rendesen, vagy nekik járna a lakhatás és a bicikli, valamint azok a plusz juttatások, amire a külföldiek jogosultak.

Ahogy korábban arról már több cikkben beszámoltunk sorra nyílnak Magyarországon a munkásszállók, ahová főként ukrán, török és mongol származású férfiak érkeznek. A jelenleg Magyarországon zajló folyamat a fiatalok nyugatra vándorlása miatt Lengyelországban már korábban megkezdődött, ahol a Rzeczpospolita napilap tavaly szeptemberi összesítése szerint elindult a külföldiek által elkövetett bűncselekmények "lavinája".

A lassan minden jelentősebb lengyel településen megjelenő migránsmunkások egy része munka után féktelen italozással kapcsolódik ki, s ilyenkor nem egyszer kifejezetten agresszívan lépnek fel a helyiekkel szemben. Sokan panaszkodnak arra, hogy a köztereken, játszótereken bandáznak, hangoskodnak, vagy épp belekötnek az arra járókba.

Láttál valami izgalmasat?
Küldd be nekünk!

1

1

1

Vas megye székhelyén egyre nagyobb a feszültség a Fideszen belül.