Hungary

Kiderült, milyen lesz az új Bubi-bringa

A nyertes konzorcium 1,8 milliárd forintért vállalta a Mol Bubi üzemeltetését.

A Csepel-Nextbike konzorcium nyerte a Mol Bubi öt évre szóló üzemeltetési pályázatát – szúrta ki a Telex az elektronikus közbeszerzési figyelőn. A konzorcium 1,798 milliárd forintért vállalta a szolgáltatást.

A cikk szerint 158 budapesti gyűjtőállomáson összesen 2000 kerékpárnak kell helyet biztosítani. A szerződés alapján viszont elég egy 1200 darabos flottával elindítani a szolgáltatást.

A BKK egy korábbi közleménye szerint a jelenleginél könnyebb kerékpárok érkeznek Budapestre és az állomány igény esetén további 360 biciklivel bármikor bővíthető lesz. A Nextbike egyik vezetőjének Linkedin-bejegyzése szerint az új kerékpárok így fognak kinézni:

A Mol Bubi szolgáltatást vasárnap állította le a BKK. A közbringarendszer téli szünetet tart, 2021 tavaszára várható az újraindulás. A BKK azt ígérte, hogy a tarifarendszer rugalmasabb lesz, mint eddig, a BKK-bérlettel rendelkezők jelentős kedvezményekre számíthatnak. A tásaság azt is közölte, hogy az üzemeltetéshez új informatikai hátteret épít ki és új applikációt is kap a szolgáltatás.

Football news:

Arteta on Ozil: It is always sad when such a figure leaves
Alabai will move to Real Madrid in the summer. The contract for 4 years is agreed, the salary is about 11 million euros (Marca)
Stefano Pioli: We will look at the table in April. For Milan, every match is the most important
Zlatan Ibrahimovic: Together with Mandzukic, we will scare the opponents of Milan. He signed a contract
Milan scored 43 points in 18 rounds - the best result since the 2003-04 season. Then the club became the champion
Aubameyang scored a double in a Premier League match for the first time in the season. Parti's first assist for Arsenal
Chelsea want to buy Holand in the summer and are ready to break their transfer record (The Athletic)