Hungary

Kórházi műhiba történhetett, meghalt a beteg

Meghalt az a csurgói asszony, akinek sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki a hasüregét még májusban, a szigetvári kórház nőgyógyászatán - értesült az RTL Híradó. Az asszony rutinműtétre ment be a kórházba; a mérgezés szövődményeibe halt bele.

A beavatkozás során a műtéti terület öblítésére nem az erre használt sóoldatot használták, hanem fertőtlenítőszert, összecserélték a két üveget. Az RTL Híradó értesülése szerint egy cisztát távolítottak el.

A fertőtlenítőszer az összes szövetet roncsolja, ezért veszélyes, ha a hasüregbe kerül. A szétroncsolt szerv működésében keletkezett zavar tovább súlyosbítja a helyzetet - mondta egy szakértő.

Az asszonyt válságos állapotban szállították a pécsi klinika intenzív osztályára, ahonnan már nem tért haza. A mérgezés szövődményeibe halt bele - közölte a kórház. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) tájékoztatása szerint szepszis (vérmérgezés) következtében hunyt el.

A nő két gyermeket hagyott hátra.

Az NNK vizsgálata szerint a kórház dokumentációs szabálytalanságot követett el, amiért a hatóság egészségügyi bírsággal sújtotta az intézményt. A híradó szerint ez az összeg kétmillió forint. Az eset miatt a kórház belső vizsgálatot rendelt el, és két munkatársukkal szerződést bontott.

A rendőrség közölte: a büntetőeljárás jelenleg is folyamatban van.

Korábbi hírek szerint valószínűleg nem címkézték fel az üveget, így keveredhetett véletlenül a fertőtlenítő, amit általában műtők és eszközök tisztításához használnak, a sóoldatok közé.

Football news:

Borussia Gladbach coach on Champions League: we could have had 4-6 points. We are not here just to participate
Bulykin about the Champions League: I Want to see Loko at least in 3rd place to watch their matches in European competitions in the spring
Liverpool first time not conceded in the first two rounds in the Champions League group
20-year-old Felix scored 2 goals for Red Bull. Only Aguero was younger when he did a double for Atletico in the Champions League
Rybus about 1:2 with Bayern: Loko tried to play football, not just sit in defense and kick the ball forward
Real Madrid is 4th in the group. We lost until the 93rd minute after the double of our son tyuram (he started in Barcelona)
It is important not to impress, but to score. Another power from the Loco to the words of Nikolic after the match