Hungary

Kormányinfó: drámaian romlik a járványhelyzet több európai országban

Újabb többmilliárdos keretről döntött a kormány, amivel a zeneipart igyekszik támogatáshoz juttatni. Spanyolországban nőtt a koronavírus kockázata, a kormány szerint viszont a biztonságosnak tartott zöld országok esetében is használja mindenki a józan eszét.

Sajnos a helyzet Európában, az országok többségében romlik. Van olyan ország, ahol drámai a növekedés, emiatt döntött úgy a kormány, hogy átsorolja sárga minősítésbe Spanyolországot -
mondta Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a heti kormányinfón.

Más országok is szóba kerültek, de ott egyelőre kivárt a kabinet. A zöld országok esetében is indokolt az óvatosság: Gulyás szerint mindenki használja a a józan eszét.

A magyar államtól ég csütörtökön eljut Libanonba az egymillió euró, amivel támogatja Magyarország. Libanon kért műszaki segítséget, egyből reagált az állam. A kormány reméli, hogy nem volt szándékosság a tragédiában, aminek jelen ismeretek szerint nincs magyar áldozata.

Szentkirályi Alexandra elmondta, a meglévő 5,3 milliárdos kereten, amelyekből raktárkoncertet rendeznek és cigányzenészeknek juttatnak 800 milliót, a kormány újabb támogatásról döntött. A mostani kormányhatározat 2 milliárd keret, ami támogatja a zenés rendezvények szervezését. Ennek része a kisebb vidéki klubok, 80-an kaphatnak maximum 9 millió forintot, ebből egyenként szervezzenek összesen 800 eseményt.

A nagyobb klubok és koncertek esetében 20 klub kaphat egyenként 30 millió forintot, összesen 200 esemény megvalósítása.

És a határon túli klubok közül 11-en kaphatnak egyenként maximum 9 millió forintot nagyjából 100 milliós forintos keretösszeggel.

Football news:

Liverpool pinned Arsenal: Robertson brought, but corrected, Jota scored the team's 400th goal in the Premier League under Klopp
Zhota about the 1st goal for Liverpool: an Incredible feeling. It's a pity the stadium wasn't full
Mikel Arteta: Liverpool is the standard that Arsenal must achieve. They are superior to us in many aspects
Leicester lead the Premier League after three rounds. Liverpool and Everton also scored 9 points
Jurgen Klopp: Roy Keane said Liverpool showed sloppy football? I want to hear it. Incredible game description
Manchester City refused to buy Coulibaly after the transfer of Dias
Conte wants to sign Inter Gervinho from Parma