Hungary

Kovács Zoltán: Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok?

Az államtitkár szerint a futamra érkező sztárok megszólalása azt példázza, "hogyan működik ez a hálózat".

Újabb kormányzati reakció érkezett vasárnap Lewis Hamilton nyilatkozatára, amit a melegellenes passzusokat tartalmazó pedofiltörvény ügyében tett. A Forma–1-es pilóta a Magyar Nagydíj miatt érkezett Magyarországra, majd az Instagramján gyávának és elfogadhatatlannak a magyar kormány homofóbtörvényét.

Varga Judit később úgy reagált, hogy Hamilton fake newst terjeszt, és maradjon inkább az autóversenyzésnél, most pedig Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár fejtette ki a véleményét az üggyel kapcsolatban a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Kovács szerint Magyarországon a gyermeknevelés kizárólagos joga a szülőt illeti, ezt garantálják nemzetközi szerződések, uniós dokumentumok és a magyar alkotmány is, ebben az ügyben senki másnak nincs keresnivalója. Arra a kérdésre, miért halasztja Brüsszel a megállapodást a helyreállítási alapról, Kovács Zoltán úgy reagált: "ránk akarnak kényszeríteni egy világlátást, ha pedig egy tagállam nem úgy cselekszik, ahogy a brüsszeli bürokraták gondolják, akkor mondvacsinált okokkal, jogi köntösbe csomagolva, politikai támadás indul. Az újraindítási alaphoz való hozzáférést gyakorlatilag blokkolják, épp akkor, amikor a gazdaságnak gyors beavatkozásra van szüksége az újrainduláshoz. Felfüggesztik a tárgyalásokat, zsarolnak az ehhez nem kapcsolódó gyermekvédelem ügyében".

Hozzátette, hogy 

"a magyarországi Forma 1-es futamra érkező - egyébként a magyar gyermekvédelmi törvényről mit sem tudó - sztárok megszólalása azt példázza, hogyan működik ez a hálózat, hogyan lehet akkor, ha egy bizonyos kérdésben - például a magyar gyermekvédelmi törvény esetében - egy tagállam másként gondolkodik, mint azt a nemzetközi mainstream elvárná, megszólaltatni "beszélő fejeket", akikre a laikus közvélemény figyel.

Talán ez a legaljasabb része annak a kampánynak, amelyet Magyarország ellen folytatnak, hiszen olyan embereket nyernek meg, akik nem tudnak semmit. Honnan tudná egy Forma 1-es pilóta, hogyan élnek a magyarok, milyen következetesen védi az alkotmány és a magyar kormány a családok és gyermekek jogait?" - tette fel a kérdést az államtitkár.

Football news:

Allegri on Chelsea: Juve is waiting for a good match against a strong team. I doubt which scheme to choose
Merson about Manchester United: If Tuchel, Klopp or Pep had coached him , there would have been every chance of winning the Premier League. The team has problems with the balance, does Ronaldo Solskjaer need it?
Raphael Varane: Manchester United has a huge potential. We are on the right track and are constantly adding
Tottenham fans want to meet with the management because of the team's situation: They must explain how the club's DNA will be restored
Unai Emery: Manchester United will be the best version of themselves tomorrow. They lost to the Young Boys and must prove their strength
Joe Cole: It's been a long time since Chelsea looked so harmonious. Under Tuchel, the team is united
Alex Ferguson: For a hundred years we have been moaning because of the decisions of the referees. Now the VAR judges are wrong