Hungary

Leállás jön a kecskeméti Mercedesnél - valamiről hallgat a cég

A baon.hu úgy értesült: december közepétől január közepéig leáll a kecskeméti Mercedes-gyár. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary (MBMH) Kft. megerősítette információkat.

A regionális portál érdeklődésére a cég közölte: a kecskeméti Mercedes-Benz gyárban minden télen átépítési és karbantartási munkálatokat végeznek, melyekkel a gyár felkészül a következő termelési évre. - Ezen munkálatok elvégzésére a megszokott módon most is a karácsonyi szabadságolási időszakot használjuk fel. Az idei évben valamivel átfogóbb átépítési munkálatokra kerül sor, így a termelési szünet terveink szerint december 18-án kezdődik és jövő év január 17-én indul újra a gyártás - áll a vállalat levelében.

A gyárban dolgozóktól a lap azt is hallotta: a szokottnál hosszabb leállás egy új típus tesztelése miatt lett aktuális. Az MBMH a hírre úgy reagált, hogy leendő modellekről nem tudnak tájékoztatást adni. Hozzátették, jelenleg Kecskeméten készül a CLA Coupé, a CLA Shooting Brake és ezek Plug-in Hybrid verziói a teljes világpiac számára, valamint mint az A-osztály és kompakt modelljeink Mercedes-AMG Performance verziói.

A koronavírus miatt márciusban a Daimler AG úgy döntött, hogy megszakítja a gyártást európai telephelyeinek nagy részén. Az intézkedés érintette a Mercedes-Benz kecskeméti gyárát is, ahol a legtöbb területen felfüggesztették a munkát március 20-tól, a termelés csak öt hét múlva, április 28-tól indult újra fokozatosan. Augusztusban egy hétre ismét leállt a gyár, ezeken a napokon karbantartási munkálatokat végeztek el - írta a baon.hu.

Football news:

Barcelona was the name of Masserano to substitute for injured Pique. Javier refused (Eduardo Inda)
Inter want to sign Giroud in January
ISCO agent: he wants to try to play in another League
Roberto De Derbi is the new Serie A coaching star. His Sassuolo is the best control team in Italy, but it lacks improvisation
Wayne Rooney: Chelsea and Mourinho wanted to sign me, there were also Real Madrid and Barcelona
Eriksen can go to Real Madrid, ISCO-to Inter as part of the exchange (Sky)
Beckham returned to the cover of FIFA 23 years later. For this, he will get more than paid in real PSG