logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Majdnem ötvenmillióan maradtak áram nélkül Dél-Amerikában - videó

Nem tudják, mi okozta az áramkimaradást.

Két katasztrófa is sújtotta a hétvégén az argentinokat. Szombaton a Brazíliában zajló Copa America csoportkörében verte meg a válogatottjukat Kolumbia. A 2-0-ás vereség azonban csak a kezdet volt: vasárnap csaknem az egész országra kiterjedő áramkimaradás volt a dél-amerikai országban, amely kiterjedt Uruguayra és Paraguay néhány déli körzetére is.

©

Az illetékes hatóságok azt nem közölték, hogy hány fogyasztó nem jutott áramhoz a két országban, de az biztos, hogy milliókat érintett. A két országban összesen 48 millióan élnek.

©

Paraguayi tájékoztatás szerint az Argentínával közösen működtetett Yacyretá vízerőmű generátorai álltak le egyelőre ismeretlen okból, és ez vezetett a helyi idő szerint reggel hét órakor kezdődött áramszünethez. A két országban leállni kényszerültek a vonatok, nem működtek sehol a közúti jelzőlámpák. Argentína egyes részein ráadásul helyi választásokat tartottak.

All rights and copyright belongs to author:
Themes
ICO