logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Hungary

Marad az ellenzéki többség Szekszárdon

Az Éljen Szekszárd Egyesület jelöltjei nyerték a megismételt választást Szekszárdon. Szekszárdon így ellenzéki többségű lesz a közgyűlés egy fideszes polgármesterrel.

Tolna megye székhelyén több szavazókörben is választást kellett ismételni, mindkét választókerületben az ellenzéki jelölt nyert újra.

Az Éljen Szekszárd (ÉSZ) Egyesület jelöltjei nyerték a megismételt képviselő-választást vasárnap Szekszárdon. Négy héttel ezelőtt is az ÉSZ jelöltjei nyertek a két érintett választókerületben.

A megismételt önkormányzati választáson is az ellenzék nyert abban a két választókerületben, ahol meg kellett ismételni a választást Szekszárdon, így marad az ellenzéki többség a képviselő-testületben

– közölte Bomba Gábor, aki az ellenzék polgármesterjelöltjeként nem tudott nyerni október 13-án.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint a 2. választókerületben Csötönyi László (ÉSZ) 686, Haag Éva (Fidesz-KDNP) 603 szavazatot kapott, a 8. választókerületben Faragó Zsolt ÉSZ-jelöltre 570-en, Szegedi Attilára, a Fidesz-KDNP jelöltjére 494-en szavaztak, Sárközi János József független jelöltre 9 voks érkezett.

A Mi Hazánk jelöltjei mindkét választókerületben visszaléptek.

A 2. kerületben 49,6, a 8. kerületben 40,5 százalék volt a részvételi arány.

Vagyis a Fidesz mindkét választókerületet újra elbukta, csak nagyobb különbséggel.

A választást a Pécsi Ítélőtábla döntése szerint azért kellett megismételni, mert október 13-án az ÉSZ jelöltjei többször megjelentek a szavazóhelyiségekben, ami ellentétes a választási eljárásról szóló törvénnyel.

A szekszárdi közgyűlésben az ÉSZ Egyesület 8, a Fidesz-KDNP 6 mandátumot szerzett, ugyanannyit, mint az októberi voksoláskor.

A településen a kormánypárti színekben induló Ács Rezső nyerte el a polgármesteri tisztséget.

Forrás: MTI, Mandiner, Index, 24.hu

Themes
ICO