Hungary
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Megkezdődik a harc: jön egy Intel processzor, ami lekörözheti az Apple M1 Maxet

Néhány nappal ezelőtt jelentette be az Apple M1 lapkájának új változatait, és óriási sebességnövekedésről beszélt. Ezt azonban már az Intel sem hagyhatta annyiban.

A várakozásokkal ellentétben nem egy, hanem egyből két új modellel bővült az Apple gyorsaságáról híres M1 lapkaszériája: pár napja bejelentették az M1 Prót és az M1 Maxet.  Az Apple szuperlatívuszokban beszélt két új lapkájáról, erre viszont már az Intelnek is lépnie kellett. Eljuttatta készülő (2022 elejére várható) Alder Lake Mobility processzorát a Wccftech hardveroldalhoz, amely azonnal el is végezte a teljesítmény-összehasonlítást.

©

©

Az Intel 12900HK Alder Lake Mobility processzor magjai mindenképpen hozzájárultak az 1851-es egymagos pontszámhoz, ami jobb lett az 5 nm-es Apple M1 Max chip 1785-ös pontjánál (nem mellesleg 14,5 százalékkal jobb, mint a régebbi Core i9 11980HK 1616 egymagos pontszáma). A többmagos tesztben is remekelt az Intel küszöbön álló mobilprocesszora, 13 256 pontot ért el az Apple-lapka 12 753 pontjával szemben, és 45 százalékkal múlta felül a 11980HK-t.

Azt persze a Wccftech is megjegyzi, hogy az Apple chip továbbra is verhetetlen lesz energiahatékonyság szempontjából (mint mindig az A11 óta), azonban a leggyorsabb chip tulajdonosa címet valószínűleg már nem sokáig fogja birtokolni az Apple. Illetve azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ezt a benchmarkot már Windows 11 alatt végezték, ami lehetővé teszi az Intel vadonatúj Thread Director technológiájának bevetését, így a jó eredmények egy része a jobb hardverütemezésből is adódhat.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.