Hungary

Merkely: Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk

A Semmelweis Egyetem rektora videóban mondta el, maximum olyan nyitást lát esélyesnek mostanában, aminek keretei között a már beoltottak szabadon mozoghatnak.

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

A Semmelweis Egyetem rektora, Merkely Béla a magyar kormány Facebookjára feltett videóban kért mindenkit arra, nagyon szigorúan tartsa be a jelenlegi szabályokat, és oltassa be magát. Merkely szerint lassan korlátozó intézkedésekre lesz szükség, ha nem tudjuk kordában tartani a számokat, de ez rajtunk is múlik.

Merkely éppen ezért arra kért mindenkit, tartsa be a jelenleg előírt szabályokat, és akkor megúszhatjuk a további bezárást.

Most semmi esélyét nem látom annak, hogy nyissunk. Az egyetlen lehetősége az úgynevezett lépcsőzetes nyitásnak, hogy azok kapjanak nagyobb mozgási lehetőséget, akik már be vannak oltva, illetve akik hat hónapon belül estek át valamilyen koronavírus-fertőzésen”

- mondta Merkely.

Az orvos szerint ez a lehetőség azért is jó, mert újra beindulhat valamiféle társadalmi mobilitás, és azokat is oltásra ösztökéli, akik még nem döntöttek. Az oltást azért is fontosnak tartja, mert “ahogy látjuk, a koronavírus semmit nem veszített az erejéből".

Football news:

UEFA will soon announce whether the Champions League and Europa League will be completed this season. In social networks there were rumors about the suspension of tournaments
In football revolution-live online 🚨 Super League starts in August, wait for the matches in the middle of the week
FIFA: We can only express our disapproval of the creation of a closed European league
Agnelli left the post of head of the Association of European Clubs. All 12 clubs of the founding clubs of the Super League have also left
The start of the Super League is scheduled for August. 20 clubs, matches in the middle of the week, clubs will be able to play in the national championships
Agnelli resigns as head of the Association of European Clubs. The participants of the Super League scored for an emergency meeting-they supported UEFA
Florentino Perez is the chairman of the European Super League. Andrea Agnelli and Joel Glazer are the deputies