A Nemzeti Nyomozó Iroda arról tájékoztatta a Demokratikus Koalíciót (DK) és a Liberálisokat, hogy bűncselekmény hiányában megszüntette e-jegyrendszer ügyében indított nyomozást és lezárta az ügyet - jelentették be a két párt politikusai.

Sermer Ádám, a Liberálisok ügyvivője a csütörtöki, online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: még 2019 őszén tették meg a feljelentésüket, mert Budapest "fideszes városvezetése kilenc milliárd forintot herdált el".

A Tarlós István volt főpolgármester által vezetett fővárosi önkormányzat és a Vitézy Dávid által irányított Budapesti Közlekedési Központ (BKK) "közös pénzégetése nyomán" egy vállalkozó úgy jutott hozzá ezekhez a közpénzmilliárdokhoz, hogy Budapestnek soha nem volt működő e-jegyrendszere - tette hozzá.

Gy. Németh Erzsébet, a DK főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy egy demokratikusan működő országban, ahol független az igazságszolgáltatás, ennek az ügynek a legenyhébb esetben is hűtlen kezelésnek kellene lennie.

Szavai szerint ha bekövetkezik a kormányváltás, akkor Polt Péter legfőbb ügyésznek "bíróság előtt kell majd felelnie az eltussolt fideszes korrupciós ügyekért, ahogy természetesen Tarlós István és Vitézy Dávid sem alhat nyugodtan".